x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie DAN VOICULESCU - Avem nevoie de un stat autoritar

DAN VOICULESCU - Avem nevoie de un stat autoritar

08 Noi 2008   •   00:00

În următorii patru ani este nevoie de un stat puternic, care să corecteze dezechilibrele economice şi să apere veniturile oamenilor, a declarat preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu.



Referindu-se la maniera în care guvernarea liberală a răspuns la efectele crizei economice, Dan Voiculescu a declarat: "Guvernul a acţionat bazându-se pe o filozofie economică total inadecvată momentului de criză: un stat minimal, indiferent la problemele societăţii, care lasă piaţa să-şi facă de cap şi care lasă oamenii să se descurce singuri în faţa unor dezechilibre economice. Pe de o parte este firesc, pentru că asta a fost de la început filozofia liberală a acestei guvernări, însă, în acest moment, această filozofie este complet depăşită. Obiectivul cel mai important al Alianţei PSD-PC este să ofere soluţii la criza economică prin transformarea statului din actor indiferent la problemele societăţii într-un participant atent la problemele sociale".

STABILITATE
"Este nevoie de un stat autoritar care să ţină ochii pe criza economică şi pe efectele acesteia asupra veniturilor oamenilor. Trebuie ca statul să intervină ferm în economie pentru a ajuta păstrarea locurilor de muncă şi a proteja veniturile păturilor sociale cele mai vulnerabile. Este nevoie de stabilitate şi de linişte politică ca să poată fi atrase fondurile europene – cea mai importantă resursă pentru apărarea echilibrului economic şi conservarea unui nivel de trai decent pe termen lung. Este nevoie de o creştere economică bazată pe producţie, nu pe consum. Dezechilibrele econo­mice de acum nu pot fi corectate decât de o forţă politică de centru-stânga. Guvernarea de dreapta, guvernarea Alianţei D.A. s-a dovedit incapabilă să facă toate aceste lucruri", a declarat liderul alianţei PSD-PC.

×
Subiecte în articol: economic