x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie De Pasti, in strainatate cu numai 200 de euro

De Pasti, in strainatate cu numai 200 de euro

08 Mar 2005   •   00:00

Grecia, Malta Egiptul sau Parisul sunt numai cateva dintre destinatiile pe care operatorii de turism le-au pregatit pentru minivacanta de Pasti si 1 Mai. Preturile variaza intre 100 si 450 de euro.

IOHANNA ONACA PURDEA

EMBLEMA. De Pasti, turistii pot admira Turnul Eiffel din Paris la preturi economice
Grecia este una dintre destinatiile la moda si in aceasta primavara, iar aici puteti petrece patru zile cu circa 100 de euro. Pachetul cuprinde patru nopti de cazare la o vila de doua stele si transportul cu autocarul, insa fara masa. Cei care doresc sa petreaca mai mult timp in insorita Grecie pot opta pentru sarbatorirea Pastelui in Insula Corfu. Cinci nopti de cazare la un hotel de trei stele, cu mic dejun si transport cu autocarul, costa 185 de euro si doua milioane de lei. O saptamana in Insula Pastelui, la un hotel de patru stele si transport cu avionul, ajunge insa si 2.000 de euro.

ECONOMIC. Turistii care isi doresc un miniconcediu mai deosebit, dar nu dispun de un buget foarte mare, pot opta pentru o excursie la Paris, la pretul de 250 de euro. Acest tarif, la care se mai adauga doua milioane de lei, include transportul cu autocarul, cazare opt nopti la un hotel din categoria economic si tururile oraselor Budapesta, Viena, Paris si Strasbourg. Atentie insa: trebuie sa pregatiti bani pentru mancare, deoarece pachetul nu include nici macar micul dejun.

ESTIMARI. "Totdeauna, atat vacantele de Pasti, cat si cele de 1 Mai au fost scurte ca durata. In ceea ce priveste incasarile, trebuie spus ca niciodata cele ocazionate de sarbatorirea Pastilor nu au fost la fel de substantiale ca si cele ocazionate de Craciun sau Revelion. Nu se pot face estimari inca si pentru faptul ca totdeauna turistii romani se decid in ultimul moment, iar targul de turism urmeaza sa aiba loc la inceputul lunii aprilie", ne-a declarat conducerea Agentiei Ultramarine Travel.

"In acest an, faptul ca Pastile coincide cu 1 Mai limiteaza, intr-un fel, timpul liber si posibilitatea turistilor de a calatori. Totusi, tendinta romanilor este de a se bucura de ambele sarbatori, drept pentru care ei cauta o vacanta mai luxoasa, o vacanta care sa tina loc de doua miniconcedii. Din punct de vedere financiar, cred ca lucrurile nu vor sta mai rau ca anul trecut", ne-a declarat Mircea Vladu, directorul Prestige Tours. Alti operatori mizeaza pe turismul intern si pe destinatiile rurale, deoarece Pastile este o sarbatoare care se petrece mai mult in familie. "Teoretic, cifra de afaceri ce se va putea realiza in conditiile de anul acesta va fi mai mica. Contam, totusi, pe o crestere substantiala a solicitarilor pentru turismul rural si ecologic prin comparatie cu anii anteriori, in conditiile in care se face o importanta economie de timp si bani pentru organizarea unei deplasari", a declarat Cristian Balcescu, directorul CMB Travel.

EUROPA
Agentiile de specialitate ofera turistilor posibilitatea de a petrece Pastile si 1 Mai in marile orase europene. Ei pot alege intre un sejur de trei zile la Atena, la un pret ce porneste de la 280 de euro (trei nopti de cazare la un hotel de trei stele, cu mic dejun si transport cu avionul), sau la Praga, la un tarif pornind de la 350 de euro de persoana. Pretul unui sejur de trei zile la Viena, Paris sau Roma, transport cu avionul si cazare la un hotel de trei stele, variaza intre 415-450 de euro de persoana.

EXOTIC
De Pasti, agentiile au pregatit oferte si in locuri deosebite, cum ar fi Egiptul sau Malta. Pentru un sejur de o saptamana in tara piramidelor, trebuie sa pregatiti 455 de euro, tarif care cuprinde transportul cu cursa charter si cazarea cu demipensiune. Cei care isi doresc o vacanta in Malta au ocazia sa petreaca cinci zile in preajma sarbatorii de Pasti cu 220-250 de euro, pret in care intra cazarea cu mic dejun si transportul cu avionul.
×
Subiecte în articol: economic