x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie DECIZIE CSA / Activitatea Unita, oprită temporar

DECIZIE CSA / Activitatea Unita, oprită temporar

27 Noi 2008   •   00:00

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a decis ieri sancţionarea Unita Vienna Insurance Group cu interzicerea temporară a activităţii de asigurare şi/sau de reasigurare.



Noii acţionari ai societăţii, Uniqa International Beteiligungs – Verwaltungs GmbH şi Uniqa International Versi­che­rungs Holding GmbH, subsidiare ale grupului Uniqa, nu au solicitat şi obţinut aprobarea instituţiei. CSA a constatat că la 3 noiembrie noii acţionari au numit noi membri ai Consiliului de Suprave­ghere şi au revocat pe cei existenţi, iar la data de 17 noiembrie, noul Consiliu de Su­pra­veghere, neaprobat de CSA, a numit noi membri ai Directoratului societăţii şi a revocat pe cei existenţi.

"Modificarea statutului şi/sau a actului constitutiv al Unita fără avizul ori aprobarea prealabilă a CSA cu privire la noua structură a ac­ţi­o­nariatului, noii membri ai Consiliului de Supraveghere şi ai Directoratului reprezintă o încălcare a prevederilor Legii nr. 32/2000, precum şi a Normelor pri­vind autorizarea asigurătorilor", se arată într-un comunicat al CSA.

Conform deciziei Consiliului CSA, atât societăţii, cât şi sucursalelor, filialelor, agenţiilor, precum şi tuturor altor puncte de lucru ale acesteia, li se interzice tem­po­rar desfăşurarea activităţii de asigurare şi/sau de reasigurare, subscrierea de noi riscuri şi încasarea de prime aferente acestora până la data aprobării de CSA a noii structuri a acţionariatului, a membrilor Consiliului de Supraveghere şi a membrilor Directoratului.

Societatea are obligaţia ca în termen de trei zile de la data comunicării decizi­ei să notifice toţi intermediarii în asi­gurări cu care colaborează cu privire la interzicerea temporară a desfăşurării activităţii de asigurare.

×
Subiecte în articol: economic