x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Decizie-şoc: Nicolae Dănilă, demisie de la BCR

Decizie-şoc: Nicolae Dănilă, demisie de la BCR

de Vali Blanaru    |    24 Oct 2007   •   00:00
Decizie-şoc:  Nicolae Dănilă, demisie de la BCR
Sursa foto: LUCIAN ALECU/

Ştire-şoc difuzată ieri la prănz: Nicolae Dănilă, preşedintele executiv al BCR, a demisionat, surprinzănd prin această decizie tranşantă atăt pe acţionarul majoritar, grupul austriac ERSTE Bank, căt şi piaţa bancară.


Comunicatul difuzat ieri la ora 12:00, simultan pentru angajaţii BCR şi pentru mass-media, prezintă diplomatic situaţia: "Manfred Wimmer a fost numit CEO interimar al BCR, in urma deciziei lui Nicolae Dănilă de a demisiona din poziţia de CEO al Băncii Comerciale Romăne (BCR), subsidiara din Romănia a Grupului Erste. Wimmer, membru al Comitetului Executiv al BCR, va ocupa această poziţie incepănd cu 1 decembrie 2007".


"Consider că, impreună cu intreaga echipă BCR, am obţinut pănă acum un succes deosebit. Astăzi doresc să-i informez pe clienţii şi pe partenerii noştri, pe colegii mei, precum şi piaţa per ansamblu că, in baza inţelegerii reciproce cu acţionarul majoritar, voi părăsi banca incepănd cu 1 decembrie 2007. Sunt convins că succesorul meu va continua povestea de succes a BCR şi le urez, pe această cale, dănsului şi băncii, toate cele bune", spune Dănilă in comunicatul băncii.

"Ii mulţumim lui Nicolae Dănilă pentru contribuţia la rezultatele financiare solide ale BCR. El a fost cel care ne-a oferit stabilitatea necesară, experienţa extinsă, precum şi angajamentul său personal pentru succesul programului de integrare a BCR in Erste Group. Inţelegem şi respectăm decizia, al cărei moment l-am agreat impreună", a comentat Andreas Treichl, CEO al Erste Group.


DECIZIE-ŞOC. Demisia lui Nicolae Dănilă, bancher care a reuşit să aducă BCR pe prima poziţie in Romănia şi să o menţină ca lider de piaţă, a fost o mare surpriză. El se află la conducerea instituţiei din anul 2000. De la preluarea prin absorbţie a falimentarei Bancorex şi pănă la privatizarea din 2005, el a format o echipă performantă şi respectată. Mandatul lui Dănilă pe funcţia de CEO expira in 2010 şi fusese recent reconfirmat. Coincidenţă, cu o zi inainte se produsese demiterea lui Sebastian Vlădescu, cel care a condus Comisia de privatizare a BCR.


CONDUCERE INTERIMARÃ.... Manfred Wimmer a condus echipa responsabilă de achiziţia BCR de către Erste Group. In prezent, acesta este vicepreşedinte şi membru al Comitetului Executiv al BCR, responsabil cu integrarea in cadrul Erste Group. Wimmer a obţinut cu intărziere avizul BNR pentru funcţia de vicepreşedinte al BCR. Manfred Wimmer va ocupa temporar poziţia de CEO, pănă la finalizarea procesului de integrare a BCR in grupul Esrte. Priorităţile sale vor fi finalizarea Programului de Integrare şi Dezvoltare, imbunătăţirea sistemului de management şi a modelelor de performanţă in BCR, precum şi intărirea poziţiei de lider de piaţă a BCR. In bancă se află in curs de desfăşurare un proces de disponibilizări colective costisitor. In urmă cu căteva luni, Dan Bunea a plecat şi el tot prin demisie din BCR, unde a deţinut funcţia de vicepreşedinte.


×
Subiecte în articol: economic nicolae dănilă nicolae d