x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Declaratiile lui Donald Trump scumpesc petrolul!

Declaratiile lui Donald Trump scumpesc petrolul!

11 Apr 2018   •   16:06
Declaratiile lui Donald Trump scumpesc petrolul!

Pentru prima data din 27 martie, pretul petrolului american marca WTI a deoasut 66 de dolari/baril. S-a scumpit inclusiv titeiul Brent, cu extractie din Marea Nordului. Intre timp, afirmatiile presedintelui Statelor Unite, Donald Trump, dar si ultimele sanctiuni impuse Kremlinului, au avut un efect devastator asupra pietei de capital din Rusia.

 

Astfel, pretului barilului marca WTI a crescut miercuri cu 1,16%, ajungand la 66,27 de dolari, in timp ce, la Brent, contractele futures cu livrare in luna iunie s-au scumpit cu 0,99%, pana la 71,75 dolari/baril.

Comentand posibilitatea ca Rusia sa doboare rachetele americane in Siria, presedintele Trump a declarat ca Washingtonul foloseste armament modern si inteligent.

"Rusia promite sa ne doboare rachetele lansate asupra Siriei. Rusia, fii pregatite, pentru rachetele noastre vor sosi - placute, noi si inteligente. Nu ar trebui sa fi partener al celor care ucid animale folosind gaze, care omoara oameni spre propria placere", a scris pe Twitter liderul de la Casa Alba.

Intre timp, in Rusia, cursul euro a depasit, miercuri, pragul psihologic de 80 de ruble, o premiera dupa martie 2016, in timp ce dolarul a urcat la 64,76 de ruble, valoare pe care nu o mai atinsese din luna noiembrie a aceluiasi an. Deprecierea monedei ruse a inceput luni, imediat dupa ce SUA au anuntat noul pachet de sanctiuni impotriva Kremlinului.

De aceasta data au fost vizati inclusiv oameni de afaceri considerati ca facand parte din anturajul apropiat al presedintelui Vladimir Putin. In total, in mai putin de doua zile, oligarhii rusi au pierdut din cauza deprecierii actiunilor companiilor pe care le controleaza peste 16 miliarde de dolari.

×