x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Directorii IMM vor fi reevaluaţi

Directorii IMM vor fi reevaluaţi

de Elena Stan    |    08 Iun 2007   •   00:00
Directorii IMM vor fi reevaluaţi
Sursa foto: Marin Raica/

Cei nouă directori executivi ai Oficiilor Teritoriale pentru Intreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie (OTIMMC) au fost chemaţi, la data de 20 iunie, la Ministerul pentru Intreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale (MIMMCTPL) pentru un proces de evaluare.

Restructurarea ministerelor, echipă nouă

Cei nouă directori executivi ai Oficiilor Teritoriale pentru Intreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie (OTIMMC) au fost chemaţi, la data de 20 iunie, la Ministerul pentru Intreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale (MIMMCTPL) pentru un proces de evaluare.

Conform adresei primite de la minister de către directorii oficiilor, aceştia trebuie să se prezinte la minister "in scopul verificării competenţelor profesionale". Reprezentanţii ministerului au uitat să specifice in ce anume va consta verificarea. In timp ce unii directori executivi aşteaptă să fie reconfirmaţi pe post, pe care oricum l-au ocupat prin concurs, alţii sunt rezervaţi in ceea ce priveşte intălnirea de la Bucureşti.

RESTRUCTURARE SAU RECONFIRMARE? Demersul Ministerului a strărnit suspiciuni in răndul directorilor, mai ales că procedura de comunicare nu a fost foarte transparentă. "Nu ştim in ce va consta reevaluarea. Am primit, săptămăna trecută, o hărtie conform căreia trebuie să ne prezentăm la 20 iunie la Bucureşti, pentru o intălnire la minister, insă anexat am primit o listă cu bibliografie", a declarat Popa Marius Ciprian, director executiv al oficiului din Tărgul-Mureş. "Problema este că nu ni s-a spus clar că trebuie să mergem la minister pentru a susţine un examen. Conform ordinului primit de la minister, in care in anexă ne este dată o listă cu bibliografia necesară, am dedus că vom susţine o probă, insă rămăne de văzut sub ce formă se va susţine", a spus Radu Mirea, director executiv al oficiului din Craiova.

"S-a schimbat personalitatea juridică şi cred că din cauza asta este nevoie să se realizeze o reevaluare a directorilor din teritoriu. Ni s-a dat o bibliografie de 30 de legi, pe care trebuie să le cunoaştem pentru că lucrăm cu ele. Nu ştim in ce va consta reevaluarea deoarece forma de evaluare o alege angajatorul. Părerea mea este că, dacă se dorea să se facă o restructurare, ni se comunica direct deoarece trăim in Romănia. Cred că este o intălnire la minister pentru reconfirmarea pe posturi", a explicat Nancu Dumitru, director executiv al Oficiului din Constanţa.

"Nu ni s-a comunicat ce se va intămpla la Bucureşti. Am primit pe fax o adresă de la minister să ne prezentăm la 20 iunie la Bucureşti. Din punct de vedere administrativ, atăta timp căt directorii executivi aveau contract de muncă cu instituţia angajatoare, respectiv agenţia pentru IMM, acum cred că este vorba de o reconfirmare pe posturi deoarece s-a schimbat personalitatea juridică, s-a făcut minister", a explicat Sorina Marilena Gioşanu, director executiv al oficiului din Iaşi.

MOTIVUL. Reprezentanţii ministerului susţin că verificarea directorilor este determinată in mod exclusiv de extinderea sferei de atribuţii şi la alte domenii decăt cel al IMM şi al sectorului cooperatist, conform competenţelor ministerului nou-infiinţat.

"Avănd in vedere faptul că la momentul angajării conducătorilor OTIMMC evaluarea cunoştinţelor profesionale s-a realizat numai pentru domeniile intreprinderilor mici şi mijlocii şi al celui cooperatist, pentru indeplinirea corespunzătoare a noilor atribuţii este necesară asigurarea concordanţei intre exigenţele (cerinţele) postului şi calităţile angajatului (profesionale, aptitudinale şi atitudinale), ce se va realiza printr-o reevaluare a acestora", se arată in răspunsul de la minister.

Verificare: test-grilă

Conform răspunsurilor primite de la minister, evaluarea directorilor executivi va consta intr-un test-grilă de 30 de intrebări. Fiecare intrebare va fi punctată, in cazul unui răspuns corect, cu acelaşi punctaj, astfel incăt numărul total de puncte pentru rezolvarea corectă a tuturor intrebărilor să fie zece puncte. In vederea reconfirmării in funcţiile de directori executivi, persoanele aflate in funcţiile corespunzătoare vor trebui să obţină in urma procesului de evaluare minimum şapte puncte din zece posibile.

Concurs

"Problema este că nu ni s-a spus clar că trebuie să mergem la minister pentru a susţine un examen. Conform ordinului primit de la minister, in care in anexă ne este dată o listă cu bibliografia necesară, am dedus că vom susţine o probă, insă rămăne de văzut sub ce formă se va susţine"

Radu Mirea,director executiv al Oficiului Teritorial pentru IMM Craiova

Reconfirmare

"Nu ni s-a comunicat ce se va intămpla la Bucureşti. Am primit pe fax o adresă de la minister să ne prezentăm la 20 iunie la Bucureşti. Atăta timp căt directorii executivi aveau contract de muncă cu agenţia pentru IMM, acum cred că este vorba despre o reconfirmare pe posturi"

Sorina Marilena Gioşanu,director executiv al Oficiului Teritorial pentru IMM Iaşi

×
Subiecte în articol: economic minister