x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie După consumul de energie ar trebui să ieşim din criză

După consumul de energie ar trebui să ieşim din criză

10 Iun 2010   •   00:00

Consumul de energie este în creştere cu 4-4,5%, faţă de perioada similară a anului 2009, susţinut în ultimele două luni de sectorul industrial, iar nivelul de creştere este posibil să se menţină pe ansamblul întregului an, a declarat, Adrian Băicuşi, directorul general al Transelectrica.



"Avansul consumului a fost susţinut şi de sectorul casnic şi de cel industrial. în ultimele două luni consumul a stat pe sectorul industrial", a spus Băicuşi, într-o conferinţă de presă. El a adăugat că o eventuală majorare a taxelor şi impozitelor va avea ca efect o reducere a cosnumului de energie, dar măsurile de austeritate adoptate deja de Guvern nu vor avea un impact semnificativ asupra acestui indiscator.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), în primele patru luni consumul final de electricitate a crescut cu 3,8%, la 17,23 miliarde Kwh.

Consumul de energie a fost decretat de preşedintele Traian Băsescu anul trecut drept adevăratul indicator al crizei în România. Anul trecut consumul de energie a scăzut cu 8,2%, potrivit INS, mai ales din cauza opririi pe diverse perioade şI intrării în şomaj tehnic a unora dintre cele mai mari companii din industrie din ţară, precum Dacia. Alte cauze au fost reducerea producţiei de oţel la ArcelorMittal Galaţi din cauza scăderii consumului la nivel mondial, cel puţin în prima jumătate a anului trecut.

×
Subiecte în articol: economic