x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Economia neagră depăşeşte 30 miliarde de euro

Economia neagră depăşeşte 30 miliarde de euro

de Daniela Ivan    |    23 Mar 2011   •   17:56

Bugetul pierde 30 de miliarde de euro din venituri ca urmare a economiei negre, a spus Raymond Breden, preşedinte al Camerei de Comerţ Româno-Britanică. "O estimare profesionistă arată că 30 de miliarde de euro din veniturile bugetare sunt pierdute prin economia neagră", a declarat Raymond Breden pentru HardViews.eu.

El a mai adăugat că deşi este o sumă enormă, cifra reală este de fapt mai mare. Reducerea economiei negre se poate realiza prin legi coerente, existenţa unei autorităţi fiscale bine instruite care să poată identifica şi anihila zonele economiei subterane. Reducerea taxelor şi impozitelor nu înseamnă automat şi reducerea evaziunii fiscale.

"Nu există dovezi statistice care leagă o reducere a ratei de impozitare, cu o reducere a economiei subterane. Nu există nici o ţară care să poată produce acel tip de date statistice. Ocazional, în anumite zone în care autorităţile fiscale introduc măsuri penale, cuplate cu o admistie, am putea vedea un efect limitat. Deci, singura soluţie eficientă probabil pe termen lung este o mai bună aplicare a legilor de către autorităţile fiscale", a spus Raymond Breden.

×