x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC-BUSINESS/Info

ECONOMIC-BUSINESS/Info

08 Mar 2005   •   00:00

9 MARTIE 2005
SECRETAR DE STAT. Premierul Calin Popescu Tariceanu l-a numit pe Sorin Vicol (PUR) in functia de secretar de stat la Administratia Nationala a Rezervelor de Stat, in locul lui Adrian Gurau, care a fost eliberat din functie, iar Gyerk" Lászl" a fost numit in functia de vicepresedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, informeaza un comunicat al Guvernului. (Aniela Nine)

INAUGURARE. In curtea Palatului CEC a fost ridicata o placa de marmura in memoria Bisericii Sf.Ioan cel Mare, pe locul careia, in 1895, a fost construita cladirea bancii. Momentul a fost onorat de prezenta Principesei Margareta a Romaniei si a Printului Radu de Hohenzollern - Veringen; acestia au primit din partea presedintelui bancii, Enache Jiru, o medalie comemorativa si un tablou continand un facsimil dupa actul depus de Regele Carol I la temelia Palatului CEC, la 8 iunie 1897.

BNR LIBERALIZARE. Consiliul de Administratie al BNR a decis sa liberalizeze piata valutara, permitand accesul neingradit al strainilor la tranzactiile interbancare. Aceste masuri sunt premergatoare pasului urmator de liberalizare a contului de capital, respectiv accesul nerezidentilor la depozitele pe termen scurt in lei. Romania s-a angajat sa liberalizeze depozitele in lei pana la mijlocul acestui an, dar pastreaza inca bariere pentru investitorii straini la cumpararea de titluri de stat si terenuri.

×
Subiecte în articol: economic