x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC-BUSINESS/Stirile zilei

ECONOMIC-BUSINESS/Stirile zilei

09 Mar 2005   •   00:00

10 MARTIE 2005

Aniversare - 10 ani de culoare

10 ani se implinesc saptamana aceasta de cand Grupul Dyo aduce culoare si in Romania. Pachetul de oferta Dyo contine astazi o paleta unica de produse din domeniul materialelor de constructii: vopsele, lacuri, baituri, adezivi, gipscarton, pasta de imbinare, gleturi, precum si produse specifice montajului si protectiei parchetului. Cu peste 400 de angajati, cifra de afaceri a Grupului Dyo Romania a depasit, in 2004, 22 milioane USD. Special pentru piata romaneasca, Dyo a lansat ADYA propria marca de vopsele, precum si parchetul masiv din esente de fag, stejar, salcam, nuc, cires si frasin marca ADYA produs de asemenea in Romania.

Alimentatie - Porcul romanesc are interdictie in Bulgaria

Bulgaria a interzis, de ieri, importurile de carne de porc, produse derivate si godaci vii din Romania, din cauza unei boli contagioase - SVD - aparute la animalele din tara noastra, a anuntat Ministerul Agriculturii bulgar, citat de AFP. Interdictia nu include produsele din carne de porc supuse unui tratament termic sau chimic care garanteaza distrugerea virusului SVD. Aceasta boala nu afecteaza oamenii, dar este foarte contagioasa si poate fi letala porcilor. In 2004, Romania a exportat in Bulgaria 600 kilograme carne de porc, iar in ianuarie anul acesta, alte 900 de kilograme.

ANEIR - Exportatorii vor euro de 39.000 de lei

Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR) a solicitat BNR mentinerea unui nivel mediu al cursului de schimb pentru acest an de 39.000 de lei pentru un euro, valoare propusa pentru calcularea bugetului rectificat din 2005. "Suntem convinsi insa ca si in aceste conditii vor fi multi exportatori care vor fi nevoiti sa-si inchida fabricile", a declarat secretarul general al ANEIR, Mihai Ionescu. El s-a aratat insa sceptic in ceea ce priveste capacitatea BNR de a asigura un curs mediu al euro de 39.000 de lei in acest an. (Gabriel Preda)

Romgaz - Scumpirea gazelor a crescut cifra de afaceri

Producatorul de gaze naturale Romgaz Medias mizeaza in acest an pe o cifra de afaceri de 23.265 miliarde de lei (circa 648 milioane de euro), in crestere cu circa 26% fata de rezultatul din 2004, pe fondul majorarii pretului gazelor din productia proprie si avansului importurilor. Un rol in stabilirea acestui volum de afaceri l-a avut si cresterea capacitatii de inmagazinare, Romgaz fiind cel mai mare operator de depozite de gaze naturale din Romania. Tot cu aport semnificativ la valoarea finala a cifrei de afaceri, este mentionata si cresterea productiei de gaze noi. (Gabriel Preda)
×
Subiecte în articol: economic romania