x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/INFO

ECONOMIC/INFO

08 Dec 2004   •   00:00

9 decembrie 2004
APICULTORI CU DIPLOMA. Agentia Nationala de Consultanta Agricola (ANCA) a inceput o serie de cursuri de calificare in meseria de apicultor. Acestea sunt organizate in colaborare cu Asociatia Crescatorilor de Albine si dureaza 3 luni. Cursurile se tin vinerea, sambata si duminica si se vor finaliza cu un examen in urma caruia se acorda atestatul de apicultor. Este vorba de o diploma recunoscuta de Ministerul Agriculturii, in baza careia producatorul apicol poate sa acceseze subventiile acordate de catre Guvern si UE. In 2004, ANCA a acordat peste 5.000 de diplome de apicultori. (Florina Zainescu)

CRESTE CAPITALUL PETROM. Capitalul social al Petrom va fi majorat de la 38.210 de miliarde de lei la peste 56.000 de miliarde de lei, se arata intr-un comunicat al companiei. Consiliul de Administratie a hotarat majorarea capitalului social prin emiterea a 17.790 de miliarde actiuni noi cu o valoare nominala de 1.000 de lei fiecare. BERD va intra in posesia a 1.134 de miliarde de actiuni prin conversia unei creante de 73 de milioane de dolari. Din aceasta suma, 33,83 de milioane de dolari reprezinta valoarea nominala a actiunilor, iar diferenta de 39,16 de milioane de dolari este prima de emisiune.

GHID. A aparut catalogul firmelor intitulat "Index Bucurestean". Acest catalog promoveaza si mentine imaginea firmelor din diferite domenii pe piata Capitalei. In catalog sunt prezentate firme din domeniul afaceri si finante, agricultura, birotica, comunicatii, calculatoare, cosmetice, cultura, educatie, turism, transporturi, imobiliare, media, medicina etc. (Elena Stan)

×
Subiecte în articol: economic