x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei - 25 iunie 2004

ECONOMIC/Stirile zilei - 25 iunie 2004

25 Iun 2004   •   00:00

CalarasI - Combinatul siderurgic a fost repornit

Fostul combinat siderurgic Calarasi, preluat de Grupul de Firme Beltrame - Italia, si-a reluat ieri productia, dupa o pauza de patru ani si jumatate. Noul proprietar care detine 70% din actiuni, a demarat un program de investitii de modernizare a fluxului tehnologic care se va ridica la 8 milioane de euro in 2004. Pentru inceput, au fost activate 500 de locuri de munca, urmand ca pana la sfarsitul anului. (Irina Dobre)

Norvegia - Industria petroliera este in criza

Cea mai mare parte a productiei de petrol si gaze din Norvegia ar putea fi suspendata, deoarece angajatorii din aceasta tara vor bloca accesul pe platformele offshore muncitorilor din sectorul petrolier aflati in greva. Sindicatele sunt insa hotarate sa continue greva inceputa vinerea trecuta si au acuzat angajatorii ca mizeaza pe faptul ca Guvernul va dispune terminarea grevei decat sa riste o suspendare a productiei de titei. De altfel, in urma protestelor, productia a fost redusa cu 375.000 barili/zi, iar sindicalistii intentioneaza sa mareasca acest volum la 700.000 barili/zi. (Aurelian Tudorache)

Alimentatie - Cercetatorii pot fi si certificatori

Institutele de cercetare din Romania ar putea oferi servicii de certificare a produselor alimentare autohtone, a declarat Gheorghe Popa, secretar de Stat in Ministerul Educatiei si Cercetarii, in cadrul Conferintei Internationale "Previziune tehnologica - Noi oportunitati pentru Romania". "Din 2007, pentru a vinde un produs pe piata este necesar ca acesta sa fie certificat. Iar la ora actuala, atestarea conformitatii produselor cu standardele europene se face numai in strainatate, pe bani grei", a adaugat acesta. De altfel, ministerul va demara o actiune de identificare a problemelor cu care se confrunta agentii economici din tara si care se pot rezolva cu sprijinul institutelor de cercetare. (Nicolae Dumitru)

Isarescu - BNR angajeaza tineri economisti

Tinerii economisti sunt asteptati sa depuna cereri de angajare la Banca Nationala a Romaniei (BNR), mai ales ca se ofera salarii bune, a declarat Mugur Isarescu (foto), guvernatorul BNR. "Va invit sa veniti mai des pe la BNR si pentru ca oferim slujbe bune pentru profesionistii de inalta calificare, dar si slujbe bine platite. Bugetul BNR il stabileste consiliul de administratie, asa cum a hotarat Parlamentul", a declarat Isarescu, la Conferinta Tinerilor Economisti. (Alina Florescu)
×
Subiecte în articol: economic