x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei

ECONOMIC/Stirile zilei

06 Ian 2005   •   00:00

7 ianuarie 2005

Economii - Romanii prefera iar leul

Populatia si firmele isi consolideaza plasamentele in moneda nationala. Economiile in valuta raman o solutie pentru o parte a persoanelor fizice si a unor societati comerciale. Dupa aproape patru ani de dominare a depozitelor bancare, euro si dolarul au pierdut suprematia la finele anului trecut, fiind devansate de plasamentele in lei. Potrivit BNR, depozitele in lei ale agentilor economici au atins la finele lunii noiembrie 105.659 de miliarde de lei, in crestere cu 73,5% fata de soldul inregistrat dupa primele 11 luni din 2003.

Privatizare - Aro inapoi la stat si apoi in lichidare

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a confirmat faptul ca pana la data de 6 ianuarie nu a primit nici o confirmare in legatura cu achitarea ratei contractuale de catre firma Cross Lander in privinta privatizarii uzinei Aro Campulung. Institutia statului va prelua Aro, pe care apoi il va trece in lichidare. In ceea ce priveste instrainarea ilegala a Fabricii de Scule si Matrite, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza sa decida asupra elementelor de natura penala. (Catalin Budescu)

Comenzi - Vanzari record la Logan

Vanzarile bune ale modelelor Logan si Solenza au permis societatii Automobile Dacia sa inregistreze anul trecut o crestere a volumului de vanzari cu 38,6%, la 95.296 de unitati. Modelul Logan, lansat in septembrie 2004, a depasit tintele propuse de vanzari, consemnand 40.000 de comenzi pana la sfarsitul anului trecut. Vanzarile Logan pe piata romaneasca au fost de peste 20.000 de unitati.

×
Subiecte în articol: economic