x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei

ECONOMIC/Stirile zilei

05 Ian 2005   •   00:00

6 ianuarie 2005

Agricultura - Se achita subventiile

Ministerul Agriculturii (MAPDR) a aprobat alocarea unor fonduri in valoare de 2.109 miliarde de lei din bugetul institutiei pe anul 2005 pentru plata restantelor inregistrate in 2004 la subventiile acordate producatorilor agricoli. Cea mai mare parte a banilor va ajunge la producatorii care au livrat lapte la unitatile de procesare in septembrie- noiembrie 2004 (397,2 miliarde lei), precum si la crescatorii de animale pentru productiile din luna noiembrie si partial decembrie (260,2 miliarde lei). (Florina Zainescu)

Investigatie - AVAS sub lupa Concurentei

Consiliul Concurentei a declansat o investigatie din oficiu cu privire la imprumutul rambursabil acordat societatii Laminorul Braila de catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului in baza Ordonantei de Urgenta nr. 108/2004. In conformitate cu prevederile acesteia, AVAS este autorizata sa acorde catre Laminorul Braila un imprumut rambursabil in limita sumei de 95 miliarde de lei. Presedintele Consiliului Concurentei, Mihai Berinde (foto), nu a primit insa notificarea acestei masuri de sprijin si a declansat o investigatie formala pentru a analiza daca AVAS s-a comportat ca un creditor privat sau daca imprumutul este acordat in conditii preferentiale. (Catalin Budescu)

Investitii - In asteptarea chinezilor

Volumul schimburilor comerciale bilaterale dintre Romania si China a inregistrat o crestere in ultimii ani, pentru anul trecut estimandu-se un nivel de aproximativ 1,5 miliarde de dolari, cu 500 milioane de dolari mai mult decat in 2003 si cu circa 700 milioane de dolari mai mult decat in 1989.

×
Subiecte în articol: economic