x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei

ECONOMIC/Stirile zilei

06 Noi 2004   •   00:00

6 noiembrie 2004

GARANTII. Metrorex Bucuresti va contracta un credit extern in valoare de 38 milioane euro, garantat de Ministerul Finantelor Publice, pentru achizitia a sase noi trenuri de metrou, care vor circula pe magistrala IMGB - Pipera. Executivul a aprobat, in sedinta de joi, o hotarare privind autorizarea Metrorex pentru contractarea creditului si garantarea acestuia de stat. Rambursarea imprumutului si plata primelor de asigurare, dobanzilor si comisioanelor va fi asigurata din fondurile proprii ale Metrorex si, in completare, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

CONTRACT. Societatea Romaero Bucuresti va incheia cu compania americana Lockheed Martin un contract pentru modernizarea avioanelor Hercules C-130 din dotarea armatei romane, potrivit unui comunicat al Romaero. Contractul va viza, totodata, si transformarea Romaero in centru regional de mentenanta, reparatii si modernizare a avioanelor de transport C-130. In cadrul colaborarii stabilite cu liderul european in domeniul constructiilor aeronautice, Airbus, Romaero a devenit furnizor autorizat al acestuia, obtinand o serie de certificari importante.

REZULTATE. Grupul european EADS, producatorul aeronavelor Airbus, a obtinut in primele noua luni un profit net de peste doua ori mai ridicat decat in aceeasi perioada din 2003 (597 milioane euro, fata de 242 milioane euro). Rezultatele vin ca urmare a cresterii livrarilor de avioane de pasageri, pe fondul relansarii transporturilor aeriene. Castigul operational al EADS a urcat cu 91%, la 1,5 miliarde euro, iar vanzarile au avansat cu 16%, atingand valoarea de 21,5 miliarde euro.

×
Subiecte în articol: economic