x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei

ECONOMIC/Stirile zilei

04 Noi 2004   •   00:00

4 NOIEMBRIE 2004

Proiect - Reamenajarea Deltei Dunarii

Ministrul Mediului, in parteneriat cu ONG-uri implicate in protejarea Deltei Dunarii, propune o serie de investitii in zona, avand ca scop diminuarea efectelor nocive asupra rezervatiei prin construirea canalului Bistroe de Ucraina. Potrivit rezultatelor partiale ale acestui studiu, care a fost comandat de autoritatile romane de mediu si platit de la bugetul de stat, Delta Dunarii va trebui sa sufere un proces de reamenajare. Principalele doua componente ale acestuia fiind redarea unor terenuri in suprafata totala de circa 80.000 de hectare catre rezervatia naturala si amenajarea canalelor sau construirea unora noi pentru a putea stabiliza circulatia apei in ecosistemul Deltei Dunarii.

Ministrul Mediului, Speranta Ianculescu, a declarat ieri ca in ceea ce priveste "renaturarea terenurilor", procesul a inceput deja, aproximativ 10.000 de hectare de teren fiind in curs de refacere, dupa ce acestora le-a fost schimbata destinatia, devenind intre timp terenuri agricole. Intr-o prima faza, sumele alocate reamenajarii Deltei vor atinge anual peste 1,5 milioane de euro, programul urmand sa se intinda pe o durata de trei ani si sa continue in urmatorii sapte, a mai precizat Ianculescu. (Catalin Budescu)

Privatizare - Trei consortii vor Soceram

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a selectat pentru negocieri directe trei consortii interesate sa preia producatorul de materiale de constructii Soceram Bucuresti. Unul dintre cele trei este format din companiile Elpreco Craiova si IMSAT Bucuresti, iar a doua asociatie reuneste societatile Simcor Oradea si Celco Constanta. Totodata, AVAS poarta negocieri cu reprezentantii consortiului format de firmele Metaleuroest Campina, Elsid Titu si o persoana fizica. Pana la 15 decembrie, AVAS trebuie sa se pronunte in privinta cumparatorului, insa este posibil ca privatizarea Soceram sa se incheie de-abia la inceputul anului viitor. (Catalin Budescu)

Recunoastere - Calitate la Apa Nova

Laboratorul de Analiza Apa Potabila si Laboratorul de Analiza Ape Uzate ale companiei Apa Nova au primit certificarea competentei din partea Asociatiei de Acreditare din Romania (RENAR). Cele doua laboratoare Apa Nova au indeplinit cerintele stabilite de standardul SR EN ISO CEI 17025. Principalul avantaj oferit locuitorilor Capitalei prin aceasta actiune este o garantie a calitatii apei furnizate in Bucuresti. Anual, conform normelor legale in vigoare, numai in reteaua de distributie se efectueaza peste 6.000 analize pentru verificarea calitatii apei potabile. (Catalin Budescu)

×
Subiecte în articol: economic