x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIE / FMI: creştere de 3,5%

ECONOMIE / FMI: creştere de 3,5%

27 Noi 2008   •   00:00

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a redus perspectiva de creştere a economiei româneşti de la nivelul de 4,8%, indicat acum o lună la 3,5%.



Scăderea estimării vine în contextul înrăutăţirii ca­pa­ci­tăţii băncilor de a se finanţa din străinătate, ceea ce "în­ghea­ţă" investiţiile şi consumul. De asemenea, se anticipează încetinirea exporturilor din cauza scăderii consumului în statele dezvoltate, potrivit lui Juan Fernandez-Ansola, re­pre­zentantul FMI în România. Reprezentantul FMI a mai spus că multe vor depinde de politicile statelor industrializate şi s-a referit la fi­nan­ţa­rea bancară, exporturile ca urmare a mă­su­ri­lor de stimulare a economiilor vestice, dar şi de capacitatea României de a profita de fondurile UE pentru a-şi dezvolta infrastructura.

200 MILIARDE DE EURO DE LA CE
Comisia Europeană a propus ieri un plan de stimulare a economiilor celor 27 de state membre de 200 de miliarde de euro pentru a trece de criză. Din aceşti bani, 170 de miliarde de dolari vor veni de la statele membre, iar UE şi Banca Europeană de Investiţii vor contribui cu restul.

×
Subiecte în articol: economic