x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Efectele noilor restricții asupra industriei HORECA: Scăderea cu 75% a activității

Efectele noilor restricții asupra industriei HORECA: Scăderea cu 75% a activității

26 Oct 2021   •   09:29
Efectele noilor restricții asupra industriei HORECA: Scăderea cu 75% a activității

Industria HORECA va fi grav afectată de noile restricții anti COVID-19, ducând la o scădere de circa 75% a activității, raportat la anul 2019. Problema este cu atât mai gravă, cu cât guvernul nu acordă compensații financiare.

Mai mult, compensațiile promise acestui sector de activitate de către autorități în 2020 nu au fost acordate, sau au fost acordate foarte târziu d eși sunt reglementate, spun reprezentanți diin domeniu. 

Aceștia vor implementarea unor măsuri de genul kurzarbeit și indemnizație de șomaj pentru angajații care nu pot să vină la muncă din cauze medicale, dar și pentru antreprenori, afectați de lipsa clienților. 

Noile măsuri afectează industria turismului, a evenimentelor și culturală. 

Nemulțumirile vin și din faptul că s-au interzis total evenimentele chiar și pentru persoanele vaccinate, cu atât mai grav cu cât nu se acceptă testele de anticorpi pentru a dovedi trecerea prin boală, fiind permisă doar adevereința DSP.

Programul de funcționare al restaurantelor este până la ora 21.000, ceea ce a dus la scăderea vânzărilor cu 30-50% în mediul urban și cu 70-80% în mediul rural. 

 

×
Subiecte în articol: HORECA