x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Eni, interesată de proiectele în sectorul gazelor naturale din România

Eni, interesată de proiectele în sectorul gazelor naturale din România

29 Apr 2010   •   00:00

Compania Eni este interesată de realizarea unor proiecte în sectorul gazelor naturale din România, a declarat Tudor Şerban, secretarul general în Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Eni, care şi-a început activitatea în România în 1995, sub denumirea de Agip România, s-a arătat interesată inclusiv în privinţa proiectelor de gaz lichefiat.

'Compania Eni a devenit interesată de proiectele din sectorul gazelor naturale din România. Nu a formulat o cerere oficială în acest sens. Doar s-a interesat de proiecte', a afirmat Tudor Şerban, prezent la ceremonia de reautorizare a Unităţilor 1 şi 2 de la Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă.

Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă a primit, joi, de la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare noile autorizaţii de funcţionare şi întreţinere pentru Unităţile 1 şi 2 şi autorizaţia pentru sistemele de management al calităţii. Autorizaţiile au o valabilitate de trei ani.

La Grupul 1 va avea loc o întrerupere controlată a activităţii pentru revizie tehnică, începând din 8 mai 2010, a anunţat Pompiliu Budulan, director general al Nuclearelectrica.

Unităţile 1 şi 2 de la Cernavodă au livrat 78 milioane Megawaţi până în prezent şi au asigurat, în 2009, 20,4 la sută din consumul de energie. De asemenea, asigură 60 la sută din energia termică a oraşului Cernavodă.

Anul trecut, Unităţile 1 şi 2 au produs circa 11,752 milioane MWh, din care a livrat 10,82 milioane MWh în Sistemul Energetic Naţional, la un factor de capacitate ridicat de 100,1 la sută pentru Unitatea 1 şi 90,6 la sută pentru Unitatea 2.

×
Subiecte în articol: energie redactie gaze naturale