x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ESTIMARE OMNILOGIC/Efecte dramatice asupra populaţiei

ESTIMARE OMNILOGIC/Efecte dramatice asupra populaţiei

de Alexandru Radescu    |    20 Noi 2008   •   00:00

România nu poate evita efectele crizei financiare, care vor fi dramatice asupra populaţiei, a declarat ieri directorul general al Omnilogic, Gabriel Marin.

“Ceea ce se întâmplă acum în România este doar începutul crizei financiare, iar românii nu realizează ce-i aşteaptă. De curând, am fost în San Francisco şi magazinele erau goale, în timp ce la complexul comercial din Băneasa parcarea este plină. M-am întrebat dacă românul realizează ce urmează, iar răspunsul este unul negativ. Din păcate, trezirea va fi extrem de brutală”, a spus Marin, citat de Mediafax. Rămânând la nivelul comparaţiei cu SUA, preşedintele Omnilogic a arătat că acolo business-ul online a fost scutit de taxe mai mulţi ani, lucru imposibil în România din cauza condiţiilor impuse de Uniunea Europeană.

FĂRĂ FACILITĂŢI FISCALE
“Statul român nu poate să facă aşa ceva şi se va supune deciziilor Comunităţii Europene, către care şi-a delegat suveranitatea economică în urmă cu aproape doi ani. Statul român nu cred că va fi în stare să ofere scutiri de taxe, nici pentru sectorul IT&C, nici pentru alte sectoare. Ce putem spera de la statul român este asigurarea condiţiilor pentru o competiţie cât de cât loială”, a afirmat Marin, prezent la evenimentul “Gala Comunicaţii Mobile”.

Secretarul de stat în Ministerul Comunicaţiilor, Constantin Teodorescu, a declarat marţi că impactul crizei financiare se va manifesta cu precădere în zona clienţilor persoane juridice, care, în acest context, vor amâna proiectele de îmbunătăţire a infrastructurii actuale de telecomunicaţii. În cele din urmă, tot populaţia va suferi.

×
Subiecte în articol: economic