x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Exclusiv: cursă specială pe ruta Mediaş -DIICOT pentru angajaţii Romgaz cercetaţi de subminarea economiei

Exclusiv: cursă specială pe ruta Mediaş -DIICOT pentru angajaţii Romgaz cercetaţi de subminarea economiei

de Daniel Ionaşcu    |    06 Ian 2012   •   11:16
Exclusiv: cursă specială pe ruta Mediaş -DIICOT pentru angajaţii Romgaz cercetaţi de subminarea economiei

Un dosar asa greu precum cel de de complot si subminare a economiei nationale in cazul Romgaz si InterAgro nu se putea sa nu aiba si parti de cascadorii rasului: sunt atat de multi angajati ai Romgaz aflati sub urmarire penala incat a fost pusa la dispozitia lor o cursa speciala pentru deplasarea in grup la DIICOT, au declarat pentru Jurnalul National surse din domeniu.

'Va dati seama, era un autocar plin de oameni care au complotat intre ei si au subminat economia nationala!', au indicat sursele. Directia de Investigatii a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a confirmat pentru Jurnalul National informatia.

Sediul Romgaz este la Medias iar audierea a avut loc la Bucuresti la finele lunii decembrie. In dosar sunt anchetate 40 de persoane din ministerul Economiei, Romgaz sI Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE). Potrivit DIICOT, pana acum au fost audiati 35 de oameni, restul urmand a fi chemati in perioada urmatoare.

In total, fostii sI actualii directori ai Romgaz implicati in caz sunt in numar de 28. Daca o punem la socoteala si pe Ioana Apan, presedintele Consiliului de Administratie, in total ar fi 29 de oameni, insa aceasta este angajata ministerului Economiei in functia de secretar general adjunct sI nu a venit de la Medias.

In dosar sunt urmariti penal de la compania de stat Alpar Kramer, Marcel Piteiu, Antal Francisc, Toth Francisc, Marius Leonte Veza, Eugen Mitea, Lucian Stancu, Lucia Ionascu, Gheorghe Dimbean, Corin Emil Cinrea, Cornelia Sardan, Maria Mates, Ioan Floin Iagar, Ruben Diac, Nicolae Strava, Gabriela Ciobota, Ioan Marius Sabau, Viorica Bordeiu, Iulia Sacalean, Mihaela Rusu, Radu Dan Paltan, Ionut Bogdan, Ion Diaconu, Anca Antal, Andrei Iancu Popescu, Forin Todoran, Mioara Zainea si Rodica Bica.

Totodata, mai sunt implicati sI fostii secretari de stat din ministerul Economiei – Tudor

Serban, Darius Mesca, Viorel Palasca sI Victor Alexandru sI vicepresedintele ANRE, Eugen Georgescu.

×