x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Faci bani cu „Messengerul României”

Faci bani cu „Messengerul României”

de Paul Barbu    |    15 Dec 2015   •   18:06
Faci bani cu „Messengerul României”
Sursa foto: Tara Moore/Getty Images

„Messengerul României”, cum a fost denumită aplicaţia WowApp, a ajuns să aibă un real succes la şase săptămâni de la lansare. Are peste 130.000 de descărcări şi a depăşit aplicaţii ca WhatsApp sau Skype.

Aplicaţia, dezvoltată timp de cinci ani de zile, de o echipă de 70 de programatori români, poate aduce şi bani utilizatorilor. Este greu de estimat cât se câştigă, în medie, totul depinzând de cât stă fiecare utilizator în reţea şi câte persoane are în lista de prieteni. „Recordul absolut este de 32 de dolari pe zi şi a fost stabilit acum câteva zile”, susţine Dan Croitoru, reprezentantul aplicaţiei.

Câştigurile financiare se obţin atunci când utilizatorii optează să vadă reclame în timp ce folosesc aplicaţia pentru nevoile lor de comunicare zilnice, sau când aleg să folosească WowApp ca pe un serviciu de telefonie pre-paid şi efectuează apeluri în afara reţelei WowApp.

Aplicaţia este gratuită şi poate fi folosită pentru mesagerie, telefonie sau videocalling. Cu cât reţeaua din care un utilizator face parte este mai mare şi cu cât gradul de utilizare al aplicaţiei creşte, cu atât valoarea veniturilor membrilor va fi mai mare. Circa 70% din câştigurile provenite din publicitate şi apelurile plătite se duc la utilizatorii aplicaţiei. La nivel mondial , aplicaţia a strâns deja peste 300.000 de utilizatori.

Succesul aplicaţiei deja se vede pentru că sunt câteva ţări, precum Brazilia, Rusia sau Italia, care au o creştere puternică, organică, fără niciun pic de promovare din partea companiei.
 

×
Subiecte în articol: WowApp