x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fermierii din SUA vor să cultive mai mult porumb în 2023

Fermierii din SUA vor să cultive mai mult porumb în 2023

de Redacția Jurnalul    |    06 Feb 2023   •   16:30
Fermierii din SUA vor să cultive mai mult porumb în 2023

Fermierii din SUA vor să crească suprafața de porumb în acest an deoarece îngrășămintele necesare sunt mai ieftine. În plus, seceta din 2022 a scăzut producția, scrie Reuters.

S&P Global Commodity Insights estimează că fermierii americani vor cultiva circa 35 de milioane de hectare cu porumb în 2023.

Porumbul este cea mai importantă cultură agricolă din Statele Unite, această țară fiind lider mondial la exporturi. Porumbul este folosit ca nutreț pentru animale și la producția de biocombustibil. 
Încrederea în randamentul porumbului este un motiv al creșterii suprafețelor cultivate în 2023.  Însă la concurență cu porumbul este soia boabe, care a avut un preț mai mare anul trecut. Fermierii alternează  cele două culturi pentru a-și asigura sănătatea solului, astfel că în 2022 au fost preponderente cele de soia iar acum urmează porumbul. 
Însă datele Departamentului american al Agriculturii arată că, după încheierea campaniei de recoltare din 2022, exportatorii au încheiat contracte de vânzări pentru 24,03 milioane de tone de porumb, cu 43% mai puţin față de aceeași perioadă din anul anterior.  Exporturile totale de porumb în 2022 s-au ridicat la 48,9 milioane de tone, cu 19,8% sub estimările inițiale. 

Consumul intern de porumb se ridică la circa 304,5 milioane de tone în anul agricol 2022-2023, cel mai scăzut din ultimii 7 ani din cauza reducerii cererii pentru nutrețul animalelor, efectivele de bovine scăzând la cel mai mic nivel din ultimii 60 de ani. Totodată, gripa aviază a redus dramatic efectivele de păsări. 

 

×
Subiecte în articol: porumb sua