x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministrul de Finanțe s-a întâlnit cu sindicatele din sector

Ministrul de Finanțe s-a întâlnit cu sindicatele din sector

de Redacția Jurnalul    |    30 Iun 2023   •   23:15
Ministrul de Finanțe s-a întâlnit cu sindicatele din sector
Sursa foto: Hepta

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a avut, vineri, o întâlnire de lucru cu reprezentanții sindicatelor din finanțe, pe tema provocărilor cu care se confruntă profesioniștii din sector și a nevoilor lor imediate.

Principalii piloni de discuție dintre ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, și sindicate au fost o poziţionare corectă în noua lege a salarizării pentru angajații din finanțe; asigurarea unor condiții de muncă la nivelul importanței activității; elaborarea unui Statut al finanţistului și a unor programe cuprinzătoare de dezvoltare a competențelor și nevoia de retehnologizare și digitalizare, astfel încât sistemele informatice învechite să devină istorie.

„Nu avem cum să cerem creșterea eficienței colectării fără să ne consultăm cu cei care știu cel mai bine care sunt problemele care pot sta în calea rezultatelor. Fie că sunt logistice, de legislație sau capacitate administrativă. I-am asigurat pe liderii de sindicate că le suntem alături și vrem să asigurăm o remunerație echitabilă, pe măsura rolului pe care îl joacă în peisajul economic național. Dar am subliniat că trebuie să avem paritate când vine vorba de rezultate. Sper ca aceste discuții deschise să favorizeze o cultură a încrederii și a cooperării, în care interesele profesioniștilor din domeniu chiar sunt luate în seamă”, a explicat ministrul Finanțelor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: finante sindicat ministru