x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fiscalitatea prietenoasa

Fiscalitatea prietenoasa

06 Noi 2004   •   00:00

IMM - Obiectivele mediului de afaceri favorabil

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) si PUR au decis sa sustina impreuna cea mai mare parte a masurilor pe care CNIPMMR le-a propus, intr-o serie de consultari cu toate partidele politice, in vederea crearii unui mediu de afaceri mai favorabil IMM-urilor.
ADRIAN N. IONESCU

Click pentru a mari imaginea
PARIU. Eugen Chirovici, promotor al pregatirii IMM-urilor pentru piata Uniunii Europene
Printre cele mai importante masuri, se numara diminuarea fiscalitatii, "in special in domeniul fortei de munca", dupa cum precizeaza Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR. "In prezent, fiscalitatea fortei de munca este de 62,2% (contributii sociale si impozit), iar in Ungaria este de 58,4%, in Cehia de 57,6%, in Slovacia de 59,8% si in Slovenia de 35,4%", a adaugat Nicolescu. De asemenea, se va sustine corelarea salariului minim pe economie cu diminuarea fiscalitatii, ca si revizuirea Codului Fiscal si a Codului Muncii in spiritul echilibrarii prevederilor acestora, astfel incat intreprinzatorii sa-si poata aborda afacerile cu un management flexibil. S-a mai acceptat principiul ca fiecare reglementare (lege, ordonanta sau ordin) sa fie insotita de o nota de impact economic si social pentru a preveni eventualele efecte negative asupra sectorului IMM-urilor.

Potrivit anexei la declaratia comuna PUR - CNIPMMR, alte masuri ce vor fi sustinute in comun sunt: modificarea si aplicarea legii contractelor "exact ca in Uniunea Europeana si dezvoltarea portalului WASME (Asociatia Mondiala pentru IMM-uri), gazduit de CNIPMMR".

PERSPECTIVA CERTA. "Crearea unui mediu de afaceri prietenos si propice dezvoltarii este cu atat mai necesara cu cat, in 2007, Romania are o perspectiva certa de a deveni membra a UE, iar companiile romanesti vor trebui sa faca fata concurentei extreme de pe piata comunitara", a declarat Eugen Ovidiu Chirovici, presedintele Agentiei Nationale pentru IMM-uri si Cooperatie si, totodata, membru PUR. "Piata UE este socotita cea mai dura din lume din punctul de vedere al exigentelor economice, calitative si legislative, iar atingerea obiectivelor comune pe care le-am identificat impreuna cu conducerea CNIPMMR va pregati sectorul IMM-uri pentru aceasta piata", a adaugat Chirovici. Potrivit declaratiei comune, PUR a propus, astfel, "miilor de intreprinzatori care compun CNIPMMR un parteneriat strategic pe termen lung".
×
Subiecte în articol: economic