x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fiscul va şti dacă datornicii au bijuterii dosite la bănci

Fiscul va şti dacă datornicii au bijuterii dosite la bănci

14 Mai 2010   •   00:00

Băncile vor fi obligate să dea Fiscului informaţii dacă vreun datornic are casete de valori deschise la instituţiile financiare. În plus, vor da date privind rulajele şi conturile deschise.

Obligaţia de a furniza astfel de date către ANAF este inclusă într-un proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de Guvern pentru combaterea evaziunii fiscale, potrivit Mediafax.

Codul de procedură fiscală prevede în prezent că băncile sunt obligate să comunice organelor fiscale lista titularilor persoane fizice, juridice sau orice alte entităţi fără personalitate juridică ce deschid ori închid conturi, forma juridică pe care aceştia o au şi domiciliul sau sediul acestora. Comunicarea este efectuată bilunar, cu referire la conturile deschise sau închise în perioada anterioară acesteia, şi este adresată Ministerului Finanţelor.

În scrisoarea suplimentară de intenţie convenită de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional Executivul s-a angajat să acorde ANAF atribuţii sporite în combaterea evaziunii, inclusiv prin drept de acces la evidenţele bancare.  

×
Subiecte în articol: economic