x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie George Soros se retrage din afaceri

George Soros se retrage din afaceri

26 Iul 2011   •   17:17
George Soros se retrage din afaceri

Miliardarul George Soros si-a anuntat retragerea din afaceri, Soros Fund Management, care controleaza mai multe fonduri de investitii din lumea intreaga, urmand sa se transforme intr-o afacere de familie, ai carei beneficiari sa devina, exclusiv, membrii familiei miliardarului american de origine maghiara.

Soros (81 de ani), binecunoscut pentru finantarea proceselor liberale, incearca sa obtina pana la sfarsitul anului cel putin un miliard de dolari prin lichidarea unei parti din actiunile detinute la cateva fonduri de investitii.

Conform Reuters, care a preluat o analiza Bloomberg, magnatul de origine maghiara (a carui avere a fost estimata de Forbes la peste 25 de miliarde de dolari) a luat acesta decizie pe fondul cresterii volatilitatii intr-o piata a investitiilor care i-a oferit un profit de numai 2,5% in 2010 si 6% cu un an inainte, spre deosebire de cifra medie de 20 la suta pe care imperiul lui Soros o inregistra pana in 2008.

Anuntul lui soros a facut deja prima victima, Keith Anderson, directorul de investitii de la Soros Fund Management, anuntandu-si deja demisia.

×
Subiecte în articol: afaceri lichidare fundatia soros