x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Grupul AXA a cumpărat Omniasig Life

Grupul AXA a cumpărat Omniasig Life

13 Ian 2010   •   00:00

Cel mai mare asigurator din Europa, grupul AXA a cumparat compania Omniasig Asigurări de Viaţă (Life) de la grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), intrand astfel pe piaţa românească.

"VIG deţine trei companii care practică asigurări de viaţă în România. Omniasig Life este cea mai mică dintre ele şi VIG a decis să se concentreze pe dezvoltarea BCR Asigurări de Viaţă şi Asirom pe acest segment de afaceri", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Alexander Jedlicka, responsabil de PR al VIG. El a adăugat că părţile implicate în tranzacţie au decis să nu dea publicităţii valoarea transferului.

Pe piaţa românească, VIG mai deţine companiile BCR Asigurări de Viaţă, BCR Asigurări, Omniasig şi Asirom. În 2008, Omniasig Life a consemnat subscrieri de 50,76 milioane de lei şi pierderi de 10,3 milioane de lei.

AXA este cel mai mare asigurător din Europa şi, deşi şi-a manifestat de mai multe ori intenţia de a intra pe piaţa românească în ultimii ani, grupul francez nu a reuşit să fructifice oportunităţile apărute, eşuând în demersul de achiziţionare a companiilor Asiban sau Unita.

×
Subiecte în articol: asigurari Omniasig