x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Hartia scoasa din uz de calculator

Hartia scoasa din uz de calculator

18 Noi 2004   •   00:00

STUDIU - Pastrarea documentelor in format electronic reduce costurile

Pastrarea documentelor in format electronic eficientizeaza munca unui angajat cu pana la doua ore pe zi si reduce cheltuielile unei firme cu 30.000 de dolari anual, sunt de parere specialistii IT.
FLORINA ZAINESCU

SOLUTIE. Tot mai multe firme isi pastreaza documentele in format electronic
Vrafurile de hartii si bibliorafturile pline cu dosare vor disparea in curand de pe birourile contabililor si ale altor functionari din cadrul unei firme. Conform unui studiu realizat de analistii companiei Softwin, ponderea informatiilor detinute de firmele romanesti sub forma documentelor pe hartie va scadea in urmatorii 5 ani de la 60% la 35%, in favoarea documentelor electronice si a bazelor de date structurate.

EVOLUTIE. In Romania, solutiile pentru managementul documentelor au fost implementate doar la o zecime din companii, comparativ cu tarile Uniunii Europene, unde o companie din trei a implementat deja aceste solutii. In conditiile in care ne indreptam catre standardele UE, exista premise pentru o crestere accelerata a pietei romanesti de Document Management. Apreciem ca aceasta va cunoaste o rata anuala de crestere mai mare decat piata software din Romania", a declarat Mariuca Talpes, director diviziei e-Content Solutions a Softwin, prezenta la conferinta "Document Management - oganizare, eficienta, control".

EFICIENTA. Piata romaneasca a solutiilor informatice de gestiune a documentelor se ridica, conform estimarilor companiei, la circa 4,5 milioane de dolari. Poate cel mai important factor care va stimula dezvoltarea acestui sector il reprezinta nevoia companiilor de a gestiona eficient fluxurile informationale si volumele de documente in continua crestere, sunt de parere specialistii.

Astfel, in cazul unei companii cu 50 de angajati, folosirea unei aplicatii informatice de tip document management eficientizeaza munca unui angajat cu pana la doua ore pe zi si scade cheltuielile totale cu circa 30.000 de dolari anual, spun acestia. In cadrul conferintei au fost prezentate solutii personalizate pentru managementul documentelor, care cuprind servicii de consultanta, dezvoltare aplicatii, documentare, instruire si asistenta tehnica.
×
Subiecte în articol: economic