x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

25 Iul 2008   •   00:00

PROCES. Rompetrol a dat în judecată Guvernul considerînd că a primit o cotă de emisii poluante insuficientă în raport cu capacitatea de rafinare. Compania spune că Petromidia a primit în 2007 o cotă de 760.000 de tone de bioxid de carbon la o capacitate de rafinare de 3,5 milioane tone de ţiţei rafinat anual, în vreme ce Petrobrazi a primit 1,6 milioane tone de emisii la 4,5 milioane de tone de ţiţei prelucrat.

PROCES. Rompetrol a dat în judecată Guvernul considerînd că a primit o cotă de emisii poluante insuficientă în raport cu capacitatea de rafinare. Compania spune că Petromidia a primit în 2007 o cotă de 760.000 de tone de bioxid de carbon la o capacitate de rafinare de 3,5 milioane tone de ţiţei rafinat anual, în vreme ce Petrobrazi a primit 1,6 milioane tone de emisii la 4,5 milioane de tone de ţiţei prelucrat. (D.I.)

 
PENSII PRIVATE. Peste un sfert dintre români nu a auzit de pensiile private facultative, arată un sondaj al Comisiei pentru Supravegherea Sistemului de Pensii Private (CSSPP). 78% dintre respondenţi ştiu că, pe lîngă pensia de stat, pot obţine o pensie privată, şi jumătate dintre aceştia cunoaşte faptul că nivelul pensiei este în concordanţă cu politica de investiţii a fondurilor de pensii. Mai puţin de jumătate din participanţi a auzit de existenţa CSSPP. (C.P.)

 

TURNUL NIRO. O companie din China, Beijing Urban Construction Engineering, şi grupul Niro vor investi 70 de milioane de euro într-un proiect imobiliar în Bucureşti denumit Niro Tower, care va cuprinde un hotel de patru stele şi circa 140 de apartamente. Turnul care va avea 22 de etaje va fi amplasat în zona Bulevardului Expoziţiei şi va fi finalizat în cursul anului 2011", se arată într-un comunicat al Niro. (D. Ivan)


CFR SCUMPIRI. CFR Călă-tori ar putea majora preţurile la 1 septembrie, a declarat directorul general al companiei, Alexandru Noapteş. Directorul CFR Călători a anunţat la începutul lunii iulie că a solicitat Ministerului Economiei şi Finanţelor şi Ministerului Transporturilor să aprobe o creştere a tarifelor pentru călătoria cu trenul de 7%, la 1 august. Cea mai recentă majorare a preţurilor pentru călătoria cu trenul, de 8,1%, a avut loc în septembrie 2007, după ce în luna iunie a aceluiaşi an tarifele au urcat cu 7%.


FONDURI UE. Conducerea Primăriei municipiului Sibiu a anunţat că peste 20 de primării din judeţele Sibiu şi Braşov şi Consiliul Judeţean Sibiu au format o asociaţie regională pentru a putea accesa fonduri europene pe Axa Prioritară 1 – POS Mediu. Scopul este accesarea de fonduri UE pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare. Municipalitatea sibiană a început din anul 2007 demersurile pentru accesarea de fonduri UE.

×
Subiecte în articol: economic