x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

30 Aug 2008   •   00:00

AJUTOR DE STAT. Pierderile companiilor care asigură alimentarea cu energie termică a populaţiei în sistemul centralizat, de 580 de milioane de lei, circa 163 de milioane de euro, vor fi acoperite de statul român. Banii vor fi daţi din bugetele locale şi din excedentele anuale înregistrate la încheierea exerciţiului bugetar, înainte de constituirea fondului de rulment, prin derogare de la Legea finanţelor publice, sau din fondul de rulment, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă al Guvernului.AJUTOR DE STAT. Pierderile companiilor care asigură alimentarea cu energie termică a populaţiei în sistemul centralizat, de 580 de milioane de lei, circa 163 de milioane de euro, vor fi acoperite de statul român. Banii vor fi daţi din bugetele locale şi din excedentele anuale înregistrate la încheierea exerciţiului bugetar, înainte de constituirea fondului de rulment, prin derogare de la Legea finanţelor publice, sau din fondul de rulment, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă al Guvernului.

ACORD. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) şi-a dat acordul în privinţa asocierii dintre Şantierul Naval Militar Mangalia cu firma germană Lurssen Lar Investment, iar contractul urmează să fie semnat după aprobarea tranzacţiei în adunarea generală a acţionarilor societăţii, potrivit unui comunicat al instituţiei. Acordul de asociere este ultima etapă prevăzută în Programul de restructurare aprobat de AVAS pe anul 2008 pentru şantierul Naval Magalia. (D.I.)

INTERDICŢIE. Disputa dintre Rusia şi SUA a ajuns şi la nivel economic, statul rus interzicînd importurile de la 19 producători americani şi avertizînd alţi 29 că ar putea să se confrunte cu aceeaşi situaţie. Rosselkhoznadzor, autoritatea rusă de reglementare din domeniul sănătăţii animalelor şi plantelor, a motivat decizia prin probleme legate de sănătate şi siguranţă. În 2007, SUA au exportat în Rusia carne de pasăre şi alte produse din carne în valoare de un miliard de dolari. (D.I.)

×
Subiecte în articol: economic