x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

06 Oct 2008   •   00:00

6 octombrie 2008



VOESTALPINE
România poate acorda Voestalpine ajutoare de stat pentru protecţia mediului, formare profesională şi educaţie în ca­zul în care concernul austriac alege ţara noastră. Ovidiu Silaghi, ministrul pentru IMM-uri, cel care a condus timp de opt luni din partea României discuţiile cu Voes­tal­pine a declarat că spre deosebire de noi, Ucraina şi Turcia pot oferi ajutoa­re de stat "semnificative" şi că pot pune la dispoziţie terenul. "Se pot acorda ajutoa­re de stat în domeniul protecţiei mediului, formare profesională şi educaţie, dar condiţia principală este ca proiectele propuse să se încadreze în criteriile de eligibilitate" a spus ministrul. (D. Ionaşcu)

CRESC DOBÂNZILE
Dobânzile la credite vor creşte cu circa 1,5% în sud-estul Europei ca efect indirect al crizei mondiale, transmite Novinite. Reprezentanţii a opt bănci centrale din această parte a Europei s-au renunit vineri la Sofia unde au discutat despre criză. Ivan Iskrov, directorul Băncii Na­ţio­na­le a Bulgariei a precizat că impactul va consta în majorarea dobânzilor la credite cu 1,5% iar alt efect ar putea fi încetinirea exporturilor către statele vestice ca ur­ma­­re a recesiunii din unele dintre acestea. Circa 70% din exporturile efectuate de România sunt către parteneri UE, în vreme ce 70% din investiţiile străine din România vin tot din aceas­tă zonă. (D. I.)

TIB LA A 34-A EDIŢIE
Marţi se deschide cel mai prestigios şi mai important târg din România, TIB-ul. Târgul Tehnic Internaţional Bucureşti (TIB) va fi găzduit de Comple­xul Expoziţional Romexpo, în perioada 07-11 octombrie şi va ocupa în totalitate spaţiul disponibil. Aici vor expune 968 de firme, dintre care 56% româneşti. Restul sunt firme străine, din 25 de ţări: Austria, Belgia, Bulgaria, China, Croaţia, Elveţia, Federaţia Rusă, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Luxembourg, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Republica Cehă, România, Siria, Slovacia, Slovenia, Spania, Turcia, Ucraina şi Ungaria.Biletul de intrare costă 8 lei. (D.Ivan)

×
Subiecte în articol: economic