x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

08 Oct 2008   •   00:00

8 octombrie 2008



S-A DESCHIS TIB!
Târgul Tehnic Internaţional Bucureşti (TIB) şi-a deschis azi porţile în cadrul complexului Romexpo, din Bucureşti. La eveniment vor participa 968 de firme, din care 56% sunt româneşti. Concomitent, în pavilionul 15 al compexului Romexpo, se desfăşoară a 12-a ediţie a expoziţiei internaţionale de invenţii, cercetare ştiinţifică şi tehnologii noi – Inventika, iar în pavilionul 13 este organizată expoziţia realizărilor româneşti. Târgul Internaţional Bucureşti va fi deschis între 7-11 octombrie, între orele 10:00 şi 18:00, cu excepţia ultimei zile, când programul se termină la ora 16:00, iar biletul de intrare costă 6 lei.

INVESTIŢII

Bucureştiul a căzut trei poziţii, pe locul 31, în clasamentul celor mai bune 34 de destinaţii pentru afaceri din Europa, potrivit unui studiu Cushman&Wakefield. Capitala a înregistrat cele mai mari regrese la criteriile legate de nivelul chiriilor şi disponibilitatea spaţiilor de birouri de calitate. Cele mai bune destinaţii sunt Londra, Paris şi Frankfurt, iar cele mai proaste Moscova, Oslo şi Atena. Criteriile de care s-a ţinut cont au fost calitatea transporturilor, a telecomunicaţii, costul forţei de muncă şi a spaţiilor de birouri etc. La întocmirea acestui clasament au fost intervievaţi directori din 500 de companii europene de top.

CREDITARE

Toate băncile româneşti, mai puţin una, au transmis la banca centrală noile norme de creditare a populaţiei. "Am făcut deja scrisoarea pentru acea bancă, care deţine o cotă de piaţă sub 1% şi de astăzi va acorda credite luând în calcul un grad de îndatorare de 35%. Probabil că asta şi doresc", a precizat Nicolae Cinteză, director în Banca Naţională a României (BNR). Potrivit noului regulament, băncile vor calcula gradul de îndatorare la creditele acordate populaţiei pe baza unor venituri cu cel mult 20% peste cele declarate la Fisc, în anul anterior, şi nu doar în funcţie de adeverinţa de salariu. (Daniela Ivan)­

×
Subiecte în articol: economic