x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

14 Oct 2008   •   00:00

14 octombrie 2008:Aplicarea noilor norme ale BNR diminuează cu 25%-45% valoarea creditelor ipotecare ce pot fi obţinute de clienţi, deoarece gradul de îndatorare se micşorează cu 15%-25%, potrivit unui studiu al firmei Ipoteci Direct



470 MILIARDEDE EURO
Suma aprobată de guvernul Germaniei pentru salvarea sectorului bancar. Fondurile vor fi folosite pentru depăşirea crizei de lichiditate şi întărirea sistemului financiar.

CREDITARE

Aplicarea noilor norme ale BNR diminuează cu 25%-45% valoarea creditelor ipotecare ce pot fi obţinute de clienţi, deoarece gradul de îndatorare se micşorează cu 15%-25%, potrivit unui studiu al firmei Ipoteci Direct. Astfel, o familie de două persoane, care realizează un venit mediu de 1.000 euro, va contracta numai 55.000 euro faţă de 66.000 de euro, cât ar fi primit cu câteva zile în urmă.  Pentru a compensa scăderea cotei de îndatorare, venitul minim necesar pentru obţinerea unui credit ar trebui să crească în medie cu 7% pentru fiecare diminuare cu 10% a gradului de îndatorare, potrivit studiului.  

TURISM
Majoritatea pensiunilor din Vrancea nu sunt clasificate şi nici nu au autorizaţie de funcţionare emisă de Ministerul Turismului. "Aproximativ 95% din pensiunile din Vrancea, din circa 300 câte operează în zonă, funcţionează la negru", a declarat Vasile Boştiog, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural, regiunea sud-est. Potrivit acestuia, proprietarii pensiunilor care funcţionează ilegal practică tarife sub nivelul pieţei, ceea ce încurajează turismul de proastă calitate, stricând imaginea turistică a regiunii. Autorităţile nu se pot sesiza din oficiu cu privire la funcţionarea ilegală a unor structuri de cazare.

TRANZACŢII
Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat ieri o creştere de 7,95%, recuperând o parte din pierderea de 26,86%, înregistrată în săptămâna anterioară. De asemenea, acţiunile celor cinci SIF-uri au urcat cu 10,9%, după ce în ultimele cinci şedinţe s-au prăbuşit cu 44,75%. Primele zece acţiuni în funcţie de lichiditate au încheiat şedinţa cu un plus de 8,49%, după ce imediat după deschidere cotaţiile au urcat cu 9,4%, la cel mai mare nivel al şedinţei. Transferurile realizate la Bursă au însumat 26,1 milioane lei (6,9 milioane euro), iar acţiunile SIF Oltenia au fost cele mai lichide din piaţă, cu operaţiuni de 4,5 milioane lei.

×
Subiecte în articol: economic