x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

03 Noi 2008   •   00:00

3 noiembrie 2008



SECRET BANCAR
Bancherii vor colabora cu Consiliul Concurenţei în investigaţia începută de ins­ti­tuţie pe piaţa serviciilor bancare şi in­ter­bancare şi vor furniza toate datele ne­cesare. Bancherii cer respectarea cu stricteţe a legilor, inclusiv a celor privind secretul bancar. "În prezent Consiliul de­rulează o investigaţie la toate cele 10 bănci care stabilesc ratele ROBID/ROBOR. Câtă vreme această investigaţie se de­ru­lea­ză cu respectarea strictă a legilor, in­clu­siv cele privind secretul bancar, nu avem nimic de obiectat", a declarat pre­şe­dintele Bancpost, Mihai Bogza. CC a anunţat vineri că a început, din oficiu, o in­vestigaţie pe piaţa serviciilor bancare.

VIZITĂ FMI ŞI BM
O misiune comună a FMI şi a Băncii Mondiale (BM) va face o vizită la Bucureşti între 3-14 noiembrie pentru a evalua sistemul financiar din România, potrivit unui comunicat al FMI. Aceasta este o misiune ce urmează celei din 2003, care a realizat prima evaluare a sistemului financiar din România. Autorităţile române au cerut această misiune cu mult timp în urmă, iar perioada vizitei a fost stabilită anul trecut. Misiunea nu va discuta sau negocia oferirea de asistenţă financiară României, iar rezultatele vor fi făcute publice împreună cu concluziile consultărilor pe marginea Articolului IV din 2009.

ÎMPRUMUTURI
Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF) ar putea lansa o emisiune de obli­ga­ţiuni în euro pe piaţa locală până la finalul acestui an, potrivit secretarului de stat în MEF, Eugen Teodorovici. "Trebuie să fructificăm orice oportunitate.
S-au observat, de exemplu, o mişcare de retragere de fonduri din băncile din alte state, inclusiv din Elveţia, şi plasarea lor în valută în bănci româneşti", a spus Teo­do­rovici. Din programul de împrumuturi anunţat pentru ultimul trimestru, de aproape cinci miliarde de lei, între 250 şi 500 de milioane ar putea proveni din avansul de la contractul de împrumut cu Banca Europeană de Investiţii (BEI).

×
Subiecte în articol: economic