x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie INFRASTRUCTURĂ - Bani pentru centura Oradea

INFRASTRUCTURĂ - Bani pentru centura Oradea

14 Oct 2008   •   00:00

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va aloca 190,7 milioane lei (circa 50,6 milioane euro) pentru proiectarea şi lărgirea la patru benzi a celui de-al treilea sector al centurii municipiului Oradea, în lungime de 8,62 kilometri. Proiectul include construcţia a două pasaje peste calea ferată, a 11 sensuri giratorii şi intersecţii, precum şi a patru poduri noi, dar şi repararea a trei poduri vechi.



Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va aloca 190,7 milioane lei (circa 50,6 milioane euro) pentru proiectarea şi lărgirea la patru benzi a celui de-al treilea sector al centurii municipiului Oradea, în lungime de 8,62 kilometri. Proiectul include construcţia a două pasaje peste calea ferată, a 11 sensuri giratorii şi intersecţii, precum şi a patru poduri noi, dar şi repararea a trei poduri vechi. Lucrările ar urma să înceapă la sfârşitul anului şi să se finalizeze la mijlocul anului 2010. Finanţarea pentru acest tronson este asigurată de la bugetul de stat, iar proiectarea şi execuţia lucrărilor se vor desfăşura pe o perioadă de 15 luni, din care două luni reprezintă termenul de predare, iar garanţia lucrărilor este de doi ani. În total, şoseaua de centură a oraşului Oradea măsoară 15,88 kilometri, costurile pentru lărgirea la patru benzi fiind de 228,803 milioane de euro, asiguraţi de la bugetul de stat, potrivit datelor CNADNR.

FIRME
Pentru a se putea înscrie la negocieri investitorii interesaţi trebuie să depună o garanţie de 570.000 lei, o listă cu principalele lucrări de poduri executate în ultimii cinci ani şi să facă dovadă că au finalizat sau au în curs de realizare cel puţin un contract pentru execuţia unui tronson de 2,5 km de autostradă sau drum naţional. Ofertele vor fi deschise la 30 octombrie. În alegerea ofertei câştigătoare, propunerea tehnică are o pondere de 45%, iar cea financiară de 55%. Contractul de proiectare şi execuţie va fi atribuit în baza unei proceduri de nogociere accelerată, CNADNR urmând să preselecteze minim trei ofertanţi.

SCHIMBARE

Iniţial, modernizarea centurii Oradea a fost prevăzută, în 2007, pentru două benzi, pe o lungime de 8,62 kilometri, însă în martie 2008, autorităţile au schimbat soluţia şi au decis lărgirea la patru benzi şi extinderea traseului până la 15,88 kilometri.Contractul, în valoare de  6,9 milioane euro pentru modernizarea celor două benzi a fost câştigat, anul trecut, de firma Selina, lucrările urmând să se încheie anul viitor.

×
Subiecte în articol: economic