Si anul acesta va ramane unul marcat de insolvente, in conditiile in care principala consecinta a crizei, lipsa acuta de lichiditati, intarita de inasprirea conditiilor de creditare si de scaderea consumului, se va mentine.
Ceea ce diferentiaza, insa, 2012 de anii precedenti este cresterea numarului companiilor importante din economie care vor solicita declan.area procedurii de reorganizare judiciara. Si asta pentru ca resursele financiare pe care au mizat pana acum s-au epuizat, ori pentru ca aceasta perioada de criza le-a erodat credibilitatea in fata institutiilor de credit.
"Anul acesta va fi cel al insolventelor companiilor mijlocii si al reorganizarilor de companii mari, care au avut, pana acum, resurse suficiente pentru a face fata primului val al crizei. Intai s-au cernut companiile mici, cele care au avut probleme mari de lichiditate si care au fost afectate cel mai grav de criza. Pe de alta parte, in 2012, si din cauza imposibilitatii de a mai rostogoli si reesalona creditele, in pofida faptului ca exista o oarecare deschidere a bancilor in acest sens, marile companii vor incerca sa-si reorganizeze activitatea prin aceasta procedura a restructurarii judiciare' explica Andreea Anghelof, Managing Partner al companiei Casa de Insolventa Transilvania (CITR).
Practic, datorita politicii agresive de crestere a cotei de piata in anii anteriori crizei, bancile constituie acum principalul creditor in majoritatea dosarelor de insolventa.
● Citeste articolul integral pe Income Magazine