x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MApN despre noile atacuri ruseşti lângă graniţa României: două avioane F-16 au monitorizat situația

MApN despre noile atacuri ruseşti lângă graniţa României: două avioane F-16 au monitorizat situația

de Redacția Jurnalul    |    24 Iul 2024   •   10:03
MApN despre noile atacuri ruseşti lângă graniţa României: două avioane F-16 au monitorizat situația
Sursa foto: Hepta

Două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române au decolat din Baza 86 Aeriană Borcea pentru monitorizarea situației aeriene, în urma noilor atacuri rusești în Ucraina, lângă granița României, transmite MApN.

Potrivit MApN, în noaptea de marți spre miercuri, forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri cu drone asupra unor obiective din Ucraina, în proximitatea frontierei cu România din județul Tulcea.

„Ca urmare a acestei situații, Ministerul Apărării Naționale a întărit măsurile de monitorizare și supraveghere a spațiului aerian național cu forțele și mijloacele aflate în Serviciul de Luptă Poliție Aeriană. La ora 2.19, două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române au decolat din Baza 86 Aeriană Borcea pentru monitorizarea situației aeriene. Cele două aeronave au revenit în bază în jurul orei 4.20. De asemenea, Centrul Național Militar de Comandă (nucleu) a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din județul Tulcea”, transmite MApN.

MApN a dispus măsuri pentru efectuarea de cercetări în teren, în proximitatea localității Plauru, pentru căutarea unor eventuale obiecte căzute pe teritoriul național, căutări care vor continua și în cursul zilei de miercuri.

Ministerul menționează, de asemenea, că începând cu ora 3.45 a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate.

Autoritățile din Tulcea au emis un mesaj de tip Ro-alert pentru zona de nord a județului Tulcea, în noaptea de marți spre miercuri prin care informa populația despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian, pe teritoriul din apropierea graniței cu Ucraina.

Mesajul Ro-Alert a fost emis de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în cursul nopții, în jurul orei 02:20, pentru a informa populația despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian, pe teritoriul din apropierea graniței cu Ucraina.

„Mesajul RO-alert a fost emis după ce structurile cu rol de apărare și supraveghere a granițelor României au observat, în jurul orei 02:10, mai multe obiecte (drone) care se apropiau de zona de nord a județului Tulcea. Menționăm că rolul mesajului este unul de informare și prevenire a populației din zona în care acesta este transmis și trebuie tratat ca atare! Trebuie să urmărească indicațiile din mesaj și nu trebuie să intre în panică”, transmite, miercuri dimineața, ISU Tulcea.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mapn atacuri rusești granita romania