x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Întâlnire de taină a bancherilor la Viena

Întâlnire de taină a bancherilor la Viena

de Daniela Ivan    |    11 Ian 2012   •   11:52
Întâlnire de taină a bancherilor la Viena

Bancheri din 17 tari europene se intalnesc astazi la Viena pentru a discuta implicatiile asupra tarilor emergente, inclusiv Romania, a noilor cerinte de capital impuse de Banca Central Europeana. "La Viena e conferinta celor 17 tari. Banca Nationala a Romaniei este reprezentata de un viceguvernator. Se discuta probleme privind implicatiile majorarilor de capital in bancile europene si procuparea ca aceste noi cerinte sa nu aiba efecete negative in tarile emergente", a spus Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei.

Anterior, agentia Bloomberg anuntase citand surse apropiate situatiei, ca reprezentanti ai autoritatilor bancare din 17 tari, printre care si Romania, se intalnesc miercuri la Viena pentru a discuta propunerile bancii centrale a Austriei privind limitarea riscurilor asumate de bancile austriece.

Intalnirea de la Viena reuneste inalti oficiali de la banca centrala a Austriei si autoritatea austriata de reglementare a pietelor financiare FMA, Autoritatea Bancara Europeana si din partea mai multor tari, printre care Romania, Ungaria si Cehia, au afirmat sursele citate.

×