x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Investitie - Fabrica mare de usi la Arad

Investitie - Fabrica mare de usi la Arad

15 Dec 2004   •   00:00

Compania poloneza Porta KMI, unul dintre cei mai importanti fabricanti europeni de usi, va incepe in ianuarie 2005 productia la unitatea sa din Romania.

Click pentru a mari imaginea
"Lucrarile au fost finalizate in luna noiembrie, iar in prezent se testeaza utilajele. Preconizam ca vom incepe productia din ianuarie 2005", a spus reprezentantul firmei in Romania, Daniel Sipu, care a anuntat ca valoarea investitiei este de peste 8 milioane euro. Compania estimeaza o productie de aproximativ 100.000 de usi pe luna, care vor fi comercializate atat pe piata din Romania, cat si in alte tari din Europa de Est, precum Bulgaria, Rusia si Ucraina. Pentru inceput, fabrica de la Arad are circa 100 angajati, urmand ca pe parcurs, numarul acestora sa creasca pana la aproximativ 300 persoane.

GREENFIELD. Investitia din Romania este prima actiune de acest gen pe care firma Porta KMI o realizeaza in afara Poloniei. La inceputul lunii septembrie 2003, firma a achizitionat de la Primaria Arad, in urma unei licitatii, un teren cu o suprafata de 11.000 metri patrati situat in zona industriala de est si a demarat operatiunile de constructie. Firma poloneza a intrat pe piata romaneasca in urma cu cativa ani, avand reprezentante locale, iar produsele sale sunt distribuite printr-o retea de dealeri.

×
Subiecte în articol: economic