x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Investitii - Carrefour Romania si-a dublat cifra de afaceri

Investitii - Carrefour Romania si-a dublat cifra de afaceri

17 Dec 2004   •   00:00

Conducerea Carrefour Romania estimeaza ca cifra de afaceri inregistrata in tara noastra in 2004 aproape ca s-a dublat fata de cea de anul trecut.

Click pentru a mari imaginea
TOP. Clientii romani au dus Orhideea pe locul 3 in lume
Cresterea se datoreaza in special deschiderii noilor hypermarketuri, din Colentina si de la Brasov. "Speram ca cifra de afaceri va fi dubla fata de cea din 2003, cand am inregistrat in jur de 130 milioane euro", a declarat Francois Olivier, directorul executiv al retelei Carrefour din Romania.

INVESTITII. Carrefour are mai multe proiecte in desfasurare pentru urmatoarea perioada, printre care deschiderea a patru noi hypermarketuri, dintre care unul in Bucuresti si altul in Ploiesti. Acesta din urma se va deschide probabil in cea de-a doua jumatate a anului viitor. Valoarea investitiilor pe care grupul francez le va face in Romania in urmatorii doi ani se ridica la circa 100 de milioane de euro. Din anul 2000 pana in prezent, Carrefour a investit 120 de milioane de euro in tara noastra, valoarea totala a proiectelor programate in Romania fiind estimata la jumatate de miliard de euro. Dupa cum a declarat Francois Olivier, Carrefour Orhideea este, la numai un an de la deschidere, unul din primele trei magazine ale grupului la nivel mondial din punctul de vedere al numarului de vizitatori, avand o contributie semnificativa in vanzarile din Romania.

Strategia de dezvoltare a grupului prevede deschiderea a doua magazine in fiecare an, in final urmarindu-se atingerea unui numar de 20 de centre comerciale in Capitala si in orasele cu peste 300.000 de locuitori.(Iohanna Onaca Purdea)

×
Subiecte în articol: economic