x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Jeff Bezos, avertisment sumbru: “Nu cumpărați mașini, frigidere. Banii, în numerar. Recesiunea se apropie”

Jeff Bezos, avertisment sumbru: “Nu cumpărați mașini, frigidere. Banii, în numerar. Recesiunea se apropie”

de Adriana Deoanca    |    21 Noi 2022   •   20:25
Jeff Bezos, avertisment sumbru: “Nu cumpărați mașini, frigidere. Banii, în numerar. Recesiunea se apropie”
Sursa foto: Hepta

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, avertizează că recesiunea se apropie și le-a oferit consumatorilor câteva sfaturi financiare pentru perioada complicată care urmează.

Potrivit livemint.com, miliardarul a sfătuit consumatorii să-și păstreze numerarul în siguranță și să evite cheltuielile inutile în perioada sărbătorilor.

Într-un interviu acordat CNN, Bezos a recomandat cetățenilor să evite achizițiile importante, cum ar fi frigidere sau mașini noi, având în vedere riscul ca situația economică să se înrăutățească.

„Dacă ești o persoană fizică și te gândești să cumperi un televizor cu ecran mare, mai așteaptă. Păstrează banii și vezi ce se întâmplă. Același lucru este valabil și cu un frigider, o mașină nouă, orice altceva. Nu are rost să riști”, spune Jeff Bezos.

În plus, fostul CEO al Amazon a sugerat ca proprietarii de întreprinderi mici să ia în considerare stoparea investițiilor în echipamente noi și, în schimb, să-și păstreze rezervele de numerar.

„Speră într-un viitor mai bun, dar pregătește-te pentru ce e mai rău”, a spus Bezos într-un interviu CNN difuzat în această săptămână.

Titanul comerțului electronic a început propriile disponibilizări de personal după ce alte companii, ca Twitter sau Meta, au redus numărul angajaților, deoarece se confruntă cu probleme majore.

×
Subiecte în articol: jeff bezos recesiune numerar