x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Jeffrey Franks: "Am sentimentul că hopul a fost trecut"

Jeffrey Franks: "Am sentimentul că hopul a fost trecut"

de Daniela Ivan    |    13 Noi 2011   •   21:00
Jeffrey Franks: "Am sentimentul că hopul a fost trecut"

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, spune ca a observat o ameliorare a activitatii economice in Romania, comparativ cu un an sau doi in urma.

"Mergand pe strazile Bucurestiului si facand comparatia cu un an, doi in urma, observ o ameliorare a ac­tivitatii economice. In loc sa vad ma­gazine care se inchid, vad magazi­ne care se deschid. Cred ca exista sen­timentul ca am trecut hopul", a spus Franks la o emisiune tv, citat de Me­diafax.

Totusi, seful FMI in Ro­ma­nia spune ca perceptia sa este una superficiala. Referindu-se la evolutia economiei romanesti in 2012, Franks a afirmat ca estimarea de crestere de 2% s-ar putea sa nu fie atinsa daca se va agrava criza europeana sau daca vor mai aparea alte socuri negative.
"Exista totusi riscuri. Daca se agraveaza criza europeana sau daca apar alte socuri negative, cifra poate scadea", a mai spus oficialul FMI.

In ceea ce priveste pensiile, acestea vor ramane la nivelul actual in prima jumatate a anului viitor, insa ar putea creste modest in a doua parte, cu 3%-4%, daca evolutia economiei si a bugetului o va permite, a mai spus seful misiunii FMI in Romania.

Vorbind despre el, Franks spune ca nu acorda o foarte mare atentie aspectelor care tin de moda.
"Mar­turisesc ca nu sunt expert in domeniul modei si nu ma uit mai deloc la cat de scump este costumul cuiva sau la ce fel de ceas poarta. Nici nu observ lucrurile acestea intr-o intalnire cu autoritatile, sunt atent numai la chestiunile economice pe care le discutam", a afirmat Franks.

×
Subiecte în articol: FMI jeffrey franks