x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Jeffrey Franks: Vom elibera cele două tranşe în februarie

Jeffrey Franks: Vom elibera cele două tranşe în februarie

27 Ian 2010   •   00:00
Jeffrey Franks: Vom elibera cele două tranşe în februarie

Fondul Monetar Internaţional va elibera în luna februarie tranşele 3 şi 4 din împrumutul acordat României, a declarat, astăzi, Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI, într-o conferinţă de presă privind concluziile misiunii de evaluare efectuate în România, în perioada 20-27 ianuarie.

"Vom elibera tranşele 3 şi 4 şi vom permite ca jumătate din aceşti bani să intre în contul asigurărilor sociale, iar cealaltă să meargă către BNR pentru acoperirea deficitului bugetar", a afirmat Franks, citat de Agerpres.

Reprezentanţii FMI vor întocmi un raport de evaluare în baza căruia board-ul Fondului va aproba acordarea celor două tranşe cumulate, în valoare totală de 2,3 miliarde euro.

Banii de la FMI, deblocaţi în 48 de ore de la reuninea board-ului FMI

Şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional a declarat că banii de la FMI vor fi deblocaţi în 48 de ore de la reuniunea board-ului FMI, care va avea loc la jumătatea lunii februarie.

Comisia Europeană va elibera următoarea tranşă pentru România în luna martie

Delegaţia Comisiei Europene apreciază că a doua şi a treia evaluare a acordului cu România sunt pozitive, iar Comisia va elibera următoarea tranşă de un miliard de euro în luna martie, a declarat reprezentantul CE, Fabienne Ilzkovitz.

"În acest moment considerăm că programul este în linie cu aşteptările. Au fost atinşi toţi indicatorii macroeconomici conveniţi. La nivel fiscal, ultimele date arată că deficitul bugetar a fost de 7,3% din PIB", a explicat Ilzkovitz.

Ea a arătat că un alt element pozitiv l-a reprezentat aprobarea bugetului pe 2010, chiar dacă mai importantă este în acest moment implementarea prevederilor bugetare pentru acest an.

"Ştim că este dificilă (implementarea), dar trebuie realizată, pentru că va avea un impact pozitiv asupra pieţei, dar va întări şi încrederea în România", a adăugat reprezentantul CE. Ea a mai arătat că este important pentru România să continue reformele structurale, prin adoptarea legilor responsabilităţii fiscale şi a pensiilor. (V.A.)

×
Subiecte în articol: economic