x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Justiţia a respins contestaţia Strabag

Justiţia a respins contestaţia Strabag

de Elena Stan    |    02 Iul 2009   •   00:00

Contestaţia depusă de firma Strabag pentru contractul de realizare în regim de concesiune a autostrăzii Comarnic-Braşov, atribuit firmei Vinci, a fost respinsă în justiţie, a declarat Radu Berceanu, ministrul Transporturilor.



"Ieri a fost dat răspunsul la contestaţia depusă de Strabag şi toate cele cinci puncte au fost respinse", a spus Berceanu.Întrebat dacă va semna contractul cu firma franceză Vinci, ministrul a spus că legal poate, însă va purta discuţii cu ambele firme pentru a accelera acest proces."Noi putem semna contractul oricând. Legea zice că după o decizie a justiţiei, şi nu doar după decizia irevocabilă, acest lucru se poate realiza. Nu ştiu dacă Strabag poate ataca decizia, dar voi începe să am discuţii, pentru a vedea dacă nu putem trece peste această perioadă", a mai spus Berceanu. El a adăugat că, în cadrul discuţiilor, îşi va utiliza "şarmul personal", pentru a convinge firma Strabag să renunţe la un eventual recurs.

LICITAŢIE

În urma licitaţiei organizate în luna mai de Ministerul Transporturilor a fost ales să construiască tronsonul de autostradă Comarnic- Braşov consorţiul alcătuit din companile Vinci (Franţa)- Aktor (Grecia). Nemulţumiţi de rezultatul licitaţiei, unul din cele trei consorţii participante la licitaţie a decis să conteste rezultatul licitaţiei, declarându-se surprinşi de decizia autorităţilor române. „Am fost foarte surprinşi de faptul că nu ne-a fost atribuit acest contract deoarece am avut cea mai bună ofertă. Dacă au mai fost şi alte motive pentru care am fost respinşi nu avem de unde să ştim şi nici nu vrem să ştim”, ne-a explicat Christian Ebner, secretar general al Strabag. |n legătură cu plata unei taxe de timbru necesară în momentul depunerii contestaţiei la Curtea de Apel, Ebner a declarat că „în primă instanţă a fost nevoie de constituirea unui depozit în valoare de 400 de euro”.Comarnic- Braşov este primului tronson de autostradă privată de la noi din ţară.  Valoarea contractului este de 1,5 miliarde de euro iar perioada de concesiune este de 30 de ani. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat la acel moment că lucrările de construcţie vor începe în 2010 şi vor dura patru ani.La licitaţia pentru construire tronsonului de autostradă Comarnic-Braşov au participat trei consorţii, respectiv Vinci Concession - Aktor Concession - Vinci Construction Grand Projets - Aktor, Strabag - Egis Projects - Eurovia Construct International - Housing&Construction Holding şi Bilfinger&Berger - Porr.

×
Subiecte în articol: economic strabag