x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie LOCUINŢE - Preţurile au atins minime record

LOCUINŢE - Preţurile au atins minime record

12 Noi 2008   •   00:00

Criza de pe piaţa imobiliară a adus preţurile locuinţelor din Capitală la nivelul anului trecut şi este de aşteptat ca procesul de scădere să continue. Dezvoltatorii îşi pregătesc noi strategii, de tipul "dacă preţul scade, primeşti înapoi diferenţa".



Preţurile locuinţelor au atins "minime record", iar un apartament cu două camere într-o zonă bună, confort 1, cu îmbunătăţiri poate fi găsit şi la un preţ de 80.000 de euro, conform site-ului imobiliar AnunţuriParticulari.ro. Totodată, o garsonieră confort I a atins pragul de 60.000 de euro în zone considerate bune din Bucureşti. "În perioada următoare, o dată cu intrarea pe piaţă a apartamentelor noi, ne putem aştepta la o corecţie mult mai dură a preţurilor imobilelor", este de părere Silvia Vîlceanu, managerul general al site-ului citat.

ADAPTARE
Plecând de la principiul că piaţa românească de real estate nu este una în prăbuşire, ci doar una în schimbare, dezvoltatorii imobiliari au hotărât să-şi schimbe strategiile de abordare pentru a se adapta noilor realităţi, susţin reprezentanţii companiei imobiliare Esop Consulting. "Clienţii au mai multe întrebări ca oricând, iar neîncrederea lor se manifestă pe mai multe planuri, fiind din ce în ce mai greu de înlăturat în această perioadă", susţine Irina Petrescu, partener în cadrul companiei Esop Consulting. Clienţii se gândesc dacă "proiectul se va mai face, dacă da, când va fi gata la timp?, dar şi ce se întâmplă dacă la contractul final de vânzare-cumpărare nu se vor mai califica la bancă". Tendinţa este ca dezvoltatorii să vină cu soluţia "dacă preţurile scad, cumpărătorii vor primi înapoi diferenţa".

×
Subiecte în articol: economic