x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Mancare si sprit pentru toata lumea

Mancare si sprit pentru toata lumea

04 Noi 2004   •   00:00

Expozitia internationala IndAgra 2004 si-a deschis ieri portile, la Romexpo. Utilaje agricole de ultima generatie, linii de fabricatie, solutii de impachetat si imbuteliat, seminte de toate felurile, produse alimentare clasice sau ecologice, bauturi mai mult sau mai putin alcoolice si producatori dornici sa-si gaseasca noi parteneri de afaceri.

ALIMENTE. La IndAgra nu mergeti doar ca sa pregatiti urmatoarea campanie agricola, ci puteti sa va faceti si cumparaturile, in unele cazuri chiar mai ieftin decat la magazin. Producatorii de mezeluri au fost cei mai activi. La stand te imbie cu tot felul de bunatati din care poti gusta pentru ca la cateva zeci de metri, "la cort" sa poti cumpara marfa care te-a convins. Unii au pastrat preturile de producator, cum ar fi firmele Principal Construct sau Vascar. Aceasta inseamna ca puteti cumpara cu 10%-15% mai ieftin decat pe piata. Cristim a practicat aceleasi preturi ca in magazinele retelei, iar Agricola a pus profitul in fata promovarii si a vandut produsele cu adaos.

EXPODRINK. La standurile producatorilor de vin si spirtoase veti putea admira globul pamantesc care te imbata sau carul cu boi "ametitori". Este vorba de sticle personalizate, cu forme deosebite, care contin romeros (bautura traditionala obtinuta din distilarea merelor de 42 de grade) sau tuica de prune de 40 de grade. Ambele licori, vechi de cel putin 5 ani. Ineditul ambalajului i-a facut pe multi sa-si doreasca sa simta pe gatlej arsura licorii din interior. "Nu se poate degusta", le taia avantul expozantul. Este de inteles avand in vedere ca, in magazin, un glob pamantesc cu romeros costa cam un milion de lei, iar carul, in functie de numarul de boi care il trag, are un pret de 4-5 milioane lei.

ACCES. Daca vreti sa vizitati IndAgra, o puteti face pana duminica, 7 noiembrie. Pretul unui bilet de intrare este de 50.000 lei, iar invitatia gratuita se gaseste pe site-ul www.indagra.ro, la sectiunea Acces/Vizitare. (Florina Zainescu, Adrian Mihai)

×
Subiecte în articol: economic