x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Milionul de şomeri, redus în urma FMI

Milionul de şomeri, redus în urma FMI

de Daniela Ivan    |    29 Ian 2010   •   00:00
Milionul de şomeri, redus în urma FMI
Sursa foto: Jurnalul foto/

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu (foto), spune că numărul de şomeri nu va creşte în acest an, ci se va reduce.

El îl contrazice pe Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI în România, care a declarat în urmă cu două zile că şomajul va continua să crească până la jumătatea acestui an şi că va ajunge la un milion de persoane.

Vlădescu spune că informaţia despre 100.000 de şomeri nu există decât în presă şi că nu are documente, analize ori calcule care să indice creşterea numărului de şomeri la un milion sau care să susţină cifra de 100.000 de disponibilizaţi. "Niciodată cifra de un milion de şomeri nu a existat, la fel ca şi cea de 100.000 de disponibilizaţi. Aş vrea să rămânem în zona realităţii, nu există documente, analize, calcule care să indice aceste cifre. Calculele, analizele noastre merg în direcţia reducerii şomajului şi creşterea numărului locurilor de muncă", a explicat Vlădescu.

Se pare că ministrul Finanţelor a uitat sau s-a făcut că a uitat ceea ce a declarat la discutarea bugetului în comisii. Atunci a spus răspicat că numărul total al disponibilizărilor în sectorul bugetar va fi de 100.000 de posturi şi că preferă ca ajustările din economie să se facă prin măsuri nepopulare decât prin inflaţie. Chiar dacă domnia-sa vorbea despre posturi, şi nu despre persoane, totuşi ceva posturi ocupate de persoane tot s-or restructura, că altfel nu se mai înţelege despre ce se face vorbire în propoziţie.

Şi dacă la cele câteva zeci de mii de bugetari disponibilizaţi adunăm şi şomerii din sectorul privat, nu este prea greu să ajungem la aprecierile şefului misiunii FMI în România.

×
Subiecte în articol: economic