x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministrul Agriculturii explică ce se va întâmpla după expirarea interdicției pentru importurile de cereale din Ucraina

Ministrul Agriculturii explică ce se va întâmpla după expirarea interdicției pentru importurile de cereale din Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    15 Sep 2023   •   19:45
Ministrul Agriculturii explică ce se va întâmpla după expirarea interdicției pentru importurile de cereale din Ucraina

Ministrul Agriculturii, Florin-Ionuț Pascu, spune ce se va întâmpla după expirarea interdicției privind importurile de cereale ucrainene.

Ministrul Agriculturii, despre problema cerealelor ucrainene: "România a cerut prelungirea interdicției"

El este convins că decizia Comisiei Europene va fi de prelungire a acestei măsuri iar România a cerut o compensație de 30 de euro/tonă pentru pierderile fermierilor.

"România a cerut prelungirea interdicției. Împreună cu ceilalți colegi din cele patru state afectate de războiul din Ucraina am avut o poziție comună, prin care am solicitat prelungirea interdicției până la data de 31 decembrie.

Mai mult, am solicitat chiar o compensație de 30 de euro, pe tona de cereale, pentru pierderile rezultate și întârzieri.

Eu cred în decizia Uniunii Europene, anume că va prelungi interdicția importurilor în România și sunt sigur că ne vom reuni de urgență și vom lua cele mai bune măsuri pentru fermierii români.

Așteptăm decizia Comisiei Europene și vom comunica decizia pe care o vom lua în Guvernul României", a spus demnitarul, la Antena 3 CNN.

×