x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Noutate - Extras de carte funciara de la notariat

Noutate - Extras de carte funciara de la notariat

15 Dec 2004   •   00:00

Extrasele de carte funciara vor putea fi obtinute, de la inceputul anului viitor, si prin intermediul notarilor publici, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, presedintele Uniunii Nationale a Notarilor Publici, Dumitru Manescu.

Notarii vor transmite cererile de eliberare a extraselor catre ANCPI si nu vor percepe taxe pentru acest serviciu, pentru o perioada de doua luni. Ulterior, taxa va fi stabilita la circa 20.000 de lei pentru fiecare cerere.

DISPAR COZILE. Manescu a mentionat ca aceasta procedura va permite reducerea timpului necesar eliberarii extraselor de carte funciara, precum si reducerea cozilor formate la birourile respective.

Potrivit directorului Directiei Cadastru a ANCPI, Victor Grigorescu, Agentia va refuza dupa emiterea extrasului cererile depuse pentru acelasi imobil, pentru o perioada de cinci zile, cu scopul prevenirii fraudelor. In luna octombrie, institutia a anuntat ca datele de cadastru si carte funciara ale proprietatilor din Romania vor putea fi obtinute, contra cost, din luna martie a anului viitor, utilizand reteaua Internet.

DUBLAREA ACTIVITATII. "Dinamica activitatii de publicitate imobiliara pe ultimii trei ani, se poate constata o crestere cu pana la 100% a volumului de activitate, mai ales in zonele cu potential economic", a spus directorul Directiei de Publicitate Imobiliara din ANCPI, Marcel Grigore. ANCPI este subordonata Ministerului Administratiei si Internelor si a inceput sa functioneze in luna august, prin unificarea Oficiilor de Cadastru cu birourile de carte funciara ale judecatoriilor.

×
Subiecte în articol: economic